İZMİR'de, Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 'insan koronavirüsü'nün çok eskiden beri bilinen bir virüs olduğunu ve Covid-19'la karıştırılmaması gerektiğini belirtip, bakanlık verilerine göre çocuklarda son bir aydır görülen solunum...
İZMİR'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, çocuklarda rastlanan grip vakalarının geçen aya göre ciddi oranda arttığını belirtti.
İZMİR'de, 30 günlük bebeğe Hepatit-B yerine Covid-19 aşısı yapılmasıyla ilgili sağlık ekibi hakkında art niyet ve bebekte yan etki olmadığı gerekçesiyle kaymakamlığın soruşturma izni vermemesine ailenin itirazı, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nce kabul edildi.
EGE Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 2 yaş altı çocuklarda Omicron varyantının ağır seyrettiğini söyledi.
İZMİR'de geçen yılın temmuz ayında 30 günlük bir bebeğe Hepatit-B yerine Covid-19 aşısı yapılmasıyla ilgili ailenin yaptığı suç duyurusunun ardından, Bornova Kaymakamlığı tarafından hemşire ve sağlık ekibi hakkında art niyet ve bebekte yan etki olmadığı gerekçesiyle soruşturma izni...
Ülkemizde Omicron varyantının çoğalması sonucu rekor sayıda vaka artışı yaşandı. Durum hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri, "Vatandaş yeni tedbirler alınana kadar dikkat etmeli. Özellikle risk grubundakiler çok gerekmedikçe şehirlerarası yolculuk yapmamalı. Evden çıkmayan da enfekte olabiliyor." sözlerine yer verdi.
OMİCRON varyantını atlatan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, yapılan düzenlemeyle 10 gün olan karantina süresinin 7 güne indirilip PCR testi yaptırmadan karantinanın sona ermesinin sakıncaları olduğunu belirtti.
Omicron'a yakalandıktan 7 gün sonra HES kodu risksiz görünse de test olan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "Bir alışveriş merkezine, sinemaya veya tiyatroya bu durumda gidebilirim. Ancak bulaş riskim olabileceğini düşünerek test yaptırdım" dedi.
OMİCRON'a yakalanan ve evde karantinada bulunan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65), virüsün etkilerinin hafif hissettiğini belirterek, Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum dedi.
EGE Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Omicron varyantından korunabilmek için klasik virüse kıyasla 8,4 kat daha fazla antikora ihtiyaç olduğunu belirtti.
İZMİR'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, kronik rahatsızlığı bulunan çocukların riskli grupta olduğuna dikkat çekerek, "Kalp, akciğer hastaları, diyabetliler, genetik ve metabolik hastalığa sahip olan ve obez çocuklar riskli grupta.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 'Nu' adıyla da anılan Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekip, "Salgın sürüyor, yeni bir dalganın ülkemize gelme olasılığı çok yüksek. Aralık ve ocak aylarında çok büyük artış olabilir" dedi. Sağlık Bakanı Koca, dün yaptığı açıklamada gündemde olan omicron varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerden biri olduğumuzu ve henüz bu varyanta rastlanmadığını söylemişti.
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, delta varyantıyla birlikte son 3 ayda çocuk Covid-19 vakalarında yüzde 500'ün üzerinde artış olduğunu vurgulayıp, "12 yaş üzeri çocuklara aşı öneriliyor ancak bu gruptaki çocuklara önerilen aşı, isteğe bağlı. Bu öneriyi biraz daha güçlendirmek lazım" açıklamalarında bulundu.
Bir son dakika haberine göre İZMİR'de ailesinin tereddüt yaşadığı için Covid-19 aşısını yaptırmadığı MPS Tip 1 hastası 14 yaşındaki Nehir Dülgeroğlu koronavirüse yakalandı.
İZMİR'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, son dönemde Covid-19'un aşısız çocuk ve gençlerin hastalığı haline geldiğini söyleyip, İsveç'te yapılan bilimsel bir araştırmanın aşının önemini ortaya koyduğunu açıkladı.
19'la mücadelede 2'nci doz aşılama oranları yükseltilmeye çalışılırken, gündeme gelen BioNTech aşısının 3'üncü doz zamanını değerlendiren Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
Yanlış aşı yapan görevliler, saatler sonra eve gelip aileyi uyarmış İzmir'de bebeğe yanlışlıkla Covid aşısı skandalında, ailenin avukatı açıklama yaptı "Yeterli özenin ve gerekli dikkatin gösterilmediği apaçık ortadadır" 30 günlük kız çocuğuna yanlışlıkla korona virüs (Covid-19) aşısı...
(İSTANBUL)Açıklamalarıyla yankı uayndıran Prof. Dr. Zafer Kurugöl: "Yanlış anlayanlardan özür dilerim" Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını öne sürmesi büyük yankı uyandırdı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, New York'taki Türkevi'nin açılmasına ilişkin "Dış politikada betonla binayla değil, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan güçlü olunması gerekiyor.
'KARIŞIKLIĞIN AYNI ODADA AŞI VURULMASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'İzmir'de 1 Temmuz'da bir aile sağlığı merkezinde 30 günlük kızlarına yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen ailenin avukatı Dilek Güzel, hatanın aynı odada hem bebeklerin hem yetişkinlerin...
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün sağlık ocağında bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını öne sürmesinin ardından, yaklaşık 3 ay önce bebeklerine Hepatit-B aşısı yerine Covid-19 aşısı yapıldığını ileri süren ailenin suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
Canlı yayında bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Zafer Kurugöl, daha sonra tepkiler üzerine bu hatanın sadece bir kez yapıldığını ve o bebeğin ailesinin durumdan haberdar edildiğini söylemişti. Yaklaşık 3 ay önce 1 aylık bebeğe Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla BioNTech Kovid-19 aşısı yapıldığı iddiasıyla İzmir'de bir aile suç duyurusunda bulundu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söylemesi büyük yankı uyandırdı. Yaptığı açıklamayla ilgili konuşan Prof. Dr. Kurugöl, "Yanlış aşı değil de, yanlışlıkla yapılan bir uygulama diyelim. 105 milyon doz aşı yapılan bu ülkede, sağlık personeli bir kere bilmeden yapmış. Hemşireler son anda farkına vardı. Ardından iyi niyetle aileye de bilgi verdiler. Sağlık Müdürlüğü'ne haber verdiler" dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını açıklaması ortalığı ayağa kaldırdı. Bu sözler sonrası "Bizden habersiz çocuklarımıza Kovid aşısı mı yapılıyor?" kaygısına kapılan ailelere Sağlık Bakanlığı ve Aile Hekimliği Çalışanları Federasyonu'ndan cevap geldi. İki kurum böyle bir şeyin mümkün olmadığını açıkladı.
Son dakika! Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona aşısı yapıldığını dile getirmesi sonrası harekete geçti. Bakanlığın açıklamasında, "İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır.'' ifadeleri yer aldı.
Yurt doluluk oranları sonrası AK Parti'den barınma sorununa verilen yanıt, Prof. dr. Kurugöl'den bebeklere yanlışlıkla yapılan korona aşısı ile ilgili açıklama ve son dakika gündemde yer alan birçok gelişmenin detayları bilgileri haberimizde yer almaktadır.
Son dakika! Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün, dün katıldığı canlı yayında 6 aylık veya 1 aylık bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığını söylemesi gündem oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan Kurugöl, "Bu konuda tek bir vaka var. 1 aylık bir bebeğe yaklaşık 3 ay önce yapıldı. Söz konusu vaka Ege Üniversitesi'nde yaşanmadı, sadece izlemini biz yaptık" dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün sağlık ocaklarında yanlışlıkla bebeklere aşı yapıldığı iddiasına Aile Hekimleri Federasyonu'ndan yalanlama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı söyleyen federasyon, "Aşılar barkod okutup sistemle eşleşme yapılarak uygulanmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona aşısı yapıldığını dile getirdi. Bunun bebeklerde hiçbir yan etkiye neden olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyleyen Kurugöl'ün açıklamaları ise sosyal medyada büyük yankı buldu.
NTV ekranlarında konuşan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Kovid aşısı yapıldığını dile getiren Kurugöl, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyledi.
Son dakika haberine göre İZMİR'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, okullarda eğitime yüz yüze başlanmasıyla birlikte olası Covid-19 riskini düşürmek için aşılanmanın önemini vurgulayıp, "12 yaş ve üzeri çocuğu olan bütün veliler, lütfen evlatlarına aşı yaptırsınlar.
Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ilk BioNTech sevkiyatı sonrasında birinci doz aşılar nisanda, ikinci dozlar ise haziranda yapıldı. Buna göre ikinci BioNTech'i 4-5 ay önce olanlar, kasımdan başlayarak hatırlatma dozunu, yani üçüncü BioNTech aşısını yaptıracak.
Türkiye'de yurt dışına gidecekler için 4. doz koronavirüs aşısı randevuları verilmeye başlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında "Ben 3. doz aşımı oldum" sözleri, iki doz şeklinde uygulanan koronavirüs aşıları için üçüncü doza ihtiyaç olup olmadığı tartışmalarını gündeme getirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "BioNTech ve Sinovac aşılarında üçüncü doz aşının yapılması gerekliliğini gösteren bir bilimsel veri yok" dedi.
Koronayla mücadele kapsamında Türkiye'de aşılanma hız kesmeden devam ediyor. Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, aşılarla ilgili çok önemli bir açıklamada bulunarak, "Koronayı geçiren kişilerde, BioNTech aşısı olduktan sonra aşırı halsizlik, yorgunluk, ateş gibi ağır yan etkiler görülüyor. Bu nedenle koronayı atlatanlar Sinovac ile aşılansın" dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.
İzmir'de son günlerde su çiçeği vakalarının salgın olduğu ve öldürücü olabileceği iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.
Aşıyla ilgili sorun yok, sorun tek doz uygulanmasındaSU ÇİÇEĞİ SALGININA DİKKATPediatri Profesörü Dr. Zafer Kurugöl, İzmir'de çocuklarda su çiçeği salgını görüldüğünü öne sürdü.
İzmir'de, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda kaptanlık da yapan milli basketbolcu Nalan Ramazanoğlu ile Arkas Voleybol Takımı oyuncusu Mustafa Ramazanoğlu'nun 17 aylık kızları Cemre Ramazanoğlu'nun menenjit virüsünden yaşamını yitirmesi, dikkatleri bir kez daha bu rahatsızlığa çevirdi.
Türkiye'de özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda ishal dolayısıyla ölümlere, 500 bine yakınının da hastanede tedavi görmesine neden olan rota virüsüyle ile ilgili Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den uyarı geldi.
Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Türkiye'de özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda ishal dolayısıyla ölümlere, 500 bine yakınının da hastanede tedavi görmesine neden olan rota virüsüyle ile uyarıda bulundu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.