Yirmi iki yıldan bu yana aralıksız olarak üç ayda bir yayınlanan Zeytin Dalı Dergisi, 82. sayısı ile okurlarıyla buluştu.
Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi'nin yayın organı olan ve ücretsiz olarak dağıtılan kültür-edebiyat dergisi Zeytin Dalı'nın bu sayısında da birbirinden farklı ve ilgi çekici konuları içeren makaleler ve şiirler yer alıyor.
"Kilis'in Kültür Sesi - Zeytin Dalı Dergisi" sloganıyla yayımını sürdüren derginin bu sayısında, derginin Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu "Nerden Başlasam Ki" konu başlığıyla yazdığı makalesinde Kilis'te sürdürülen çalışmalar, projelendirilen ve başlanan yeni yatırımlar ile dernek çalışmalarını anlatıyor.
Prof. Dr. Mehmet Biçici "Busekilemki" konu başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Kilis ağzında günlük yaşamda Kilisliler tarafından kullanılan kelimeler ve anlamları ile ilgili bilgileri değerlendiriyor.
Dr. M. Uygur Tazebay "Kilis'ten Anılar" başlıklı yazısında, dedesi Kilis'in saygı değer din alimi ve mutasavvıf Şeyh Efendi Mehmet Vakıf Tazebay'la olan anılarını, Şeyh Efendi'nin ileri görüşlülüğünü, aydın bir din adamı oluşunu, yetiştirdiği öğrencileri ve musikiye olan merakını okuyucularla paylaşıyor. Dergide E.Senatör Av. Selahattin Çolakoğlu'nun "Kilis'te Geleneksel Ev Zahire ve Bayram Hazırlıkları", Ar. Yazar Abdulhamit Tektuna'nın "Kilis'te Mantıkçılık ve İsmetullah Efendi", KİYÜ Öğr. Gör. Ömer Faruk İncili'nin "İklimsel Açıdan Tarihi Kilis Konutları", Ahmet Kale'nin "Geçmiş Yıllarda Kilis", Duran Kale'nin "Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı Günleri", Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Büşra Aslan'nın "Üniversiteli Öğrenci Gözüyle Kilis", Abdülhamit Mollahamit'in "İlk Atalarımız ve İlk Ana Yurdumuz", İnş. Müh. Mehmet Mısırlıoğlu'nun "Kilis Tarihinden", edebiyatçı Zeynep Dinç Eroğlu'nun "Kilis Fıkralarından Örnekler" başlıklı yazıları ile Abdi Köseoğlu'nun "Kilis'e Dair Şiirler"i ve Kastamonu Üniversitesi Türk Dili Bölümünden Okutman Osman Eroğlu'nun "Seyfettin Başcıllar'ı Anarken" başlıklı incelemesi yer alıyorlar.
Derginin son sayısında ayrıca Kilis'le ilgili yapılan etkinlikler, basında yer alan haberleriyle Kilis bölümleri yer alıyor. Zeytin Dalı'nın 22. yılda 82. sayısını yayımlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Zeytin Dalı Dergisi Genel yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, yorucu ve zahmetli bir uğraşının sonucunda yayımlanan Zeytin Dalı'nın, gerek Kilis içinde gerekse de Kilis dışındaki Kilislilerin bulunduğu her yerde büyük bir özlemle beklendiğini söyledi.
Salihoğlu, Zeytin Dalı'nın artık Kilis'in bir kültür markası olduğunu, kültür-edebiyat alanında kendisine sağlam ve saygın bir yer edindiğini belirterek maddi-manevi desteğini esirgemeyen tüm okurlarına teşekkürü bir borç bildiğini sözlerine ekledi. - KİLİS
Son Dakika › Yerel › Zeytin Dalı'nın 82. Sayısı Okuyucularıyla Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?