Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerine aday olduğunu açıkladı.
Yumrutaş "34 yılımı geçirdiğim Gaziantep Üniversitesine, siz değerli öğretim üyelerinin teşviki ile üniversitemizi daha ileriye götürebileceğime inanarak, rektörlük seçimlerinde aday olmaya karar verdim. Rektör olarak atandığım takdirde, adil, şeffaf, ehliyet ve liyakati ön planda tutan, problem odaklı değil insan ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışının üniversitemize hakim olması için çalışacağıma söz veriyorum" dedi.
"EKİBİMLE BİRLİKTE KOŞACAĞIM"
Seçildiği takdirde eğitim ve öğretimin yanında bilimsel ve teknolojik çalışmalara öncelik vereceğini söyleyen Yumrutaş, "Bu hususta ekibimle birlikte koşacağımı, enerjimi araştırma ve geliştirme işlerine harcayacağımı, üniversitemiz ve ülkemiz menfaatine olan ve halen devam eden projeleri devam ettireceğimi, idari ve akademik çalışmaları birlikte yürüterek üniversitemizin bilimsel çalışma ve teknoloji geliştirme düzeyi ile girişimcilik indeksini yukarılara çıkarma hedefimizin olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemizde yapılacak bilimsel çalışmaların desteklenerek, Ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyorum.Bu durumda hem çalışanımız, hem üniversitemiz, hem şehrimiz, dolayısı ile ülkemiz ve ülkemiz insanı kazanacaktır" şeklinde konuştu.
"TÜM ENERJİMİ ÜNİVERSİTEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HARCAYACAĞIM"
"Bütün enerjimi, idari ve akademik personelin hizmetine harcayacağıma,üniversitemizin ve milletimizin menfaatlerinigözeteceğime, üzerimize yüklenecek emaneti sorumluluk bilinciyle daha iyi konumlara taşıyacağıma söz veriyorum" diyen Yumrutaş, "Öğrenciliğimle birlikte 34 yıl emek verdiğim Gaziantep Üniversitesinde edindiğim bilgi birikimimi ve deneyimimi, öğretim elemanlarımızın çalışmaları için her türlü maddi ve manevi desteğin verilmesinde, motive edilmesinde kullanacağımı ifade etmek isterim. Üniversitemiz, Şehrimiz ve Ülkemiz için bilim insanlarımızca yapılacak bilimsel çalışmaların alt yapısının oluşturulması ve gereken desteğin verilmesi ile özgün ve değerli çalışmaların ortaya çıkacağına inanıyorum. Özverili bu çalışmalar desteklendiği takdirde Üniversitemizde bir sinerji oluşacaktır. Disiplinler arası proje ekipleri ile bilimsel ve teknolojik araştırmalar sonucunda insanımızın ve Ülkemizin ihtiyacı olan teknolojik ürünlerin geliştirileceğini düşünüyorum.Bu durumda üniversitemiz ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarını kanıtlayarak şehrimizde, bölgemizde ve uluslararası düzeyde bir marka haline gelecektir. Rektörlüğü, öğrencilerimize, personelimize, üniversitemize, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek için bir araç olarak gördüğümü belirtmek isterim. Bu vesile ile "Herkesin Rektörü" olacağıma söz veriyor, rektörlük seçimlerinde siz değerli öğretim üyelerinin desteğini bekliyor, sonucun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle saygılar sunuyorum" diye konuştu.
YUMRUTAŞ KİMDİR?
1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak Makina Mühendisi oldu. 1989 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1998 yılında ise hem Gaziantep Üniversitesi hem de Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde 2 ayrı doktora çalışması tamamladı. 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'na, 2000 yılında ise Makine Mühendisliği Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2009 yılı Haziran ayında Doçent oldu. 2015 yılı Nisan ayında ise Makine Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı.
TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK 1002, TÜBİTAK-TEYDEB, Gaziantep Üniversitesi BAP, KOSGEB proje çalışmalarında proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak görev yaptı. Çok sayıda TUBİTAK 1001 projelerinde panelist ve dış hakem olarak, TÜBİTAK-TEYDEB, Sanayi Bakanlığının TEKNO GİRİŞİM ve SAN-TEZ projelerinde hakem ve izleyici olarak görev aldı. Hakemliğini/izleyiciliğini yaptığı TEYDEB projelerini sunan firmalardan bazıları şunlardır; VESTEL (Manisa), INDESİT-ARİSTON (Manisa), BOSCH (Manisa), ARÇELİK (İstanbul), FRİTERM (İstanbul), KONVEYÖR (İstanbul), MEKANO (İstanbul), ZED (İstanbul), ÖZTİRYAKİLER (İstanbul), TEKSİS (Ankara), BARMAK (Bursa), DORUK (Eskişehir) ve SER (Kayseri). Çok sayıda TÜBİTAK-TEYDEB projeleri ile Sanayi Bakanlığı Yatırım Destek Projesi, Horizon2020 projeleri hazırladı ve bu projeler desteklendikten sonra danışman olarak çalıştı. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Yumrutaş Rektör Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?