Tekirdağ İl Genel Meclisi üyeleri Fevzipaşa İlkokulu'na bir inceleme ziyaretinde bulundular.
Düzenlenen inceleme ziyaretine Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı M.Zeki Gürcün, komisyon üyeleri Kemal Kutlu, Halil Karaca, Metin Arıcı, İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler ile Abdurrahman Çiçek katıldı. Heyeti okul Müdürü Musa Dinç, Müdür Yardımcıları Yüksel Arıcı, Veysel Doğruyol ve İsmail Demirtaş karşıladı.
Okul hakkında gerekli bilgilerin alınmasının ardından M.Zeki Gürcün, valilikten yeni bir genelge geldiğini söyleyerek okullardan hangisinin öncelikle yapılacağı konusundaki yetkinin tamamen valilik ile milli eğitim müdürlüğüne kaydırıldığını ifade etti. Fevzipaşa İlkokulu'ndaki sıkıntıyı İl Milli Eğitim müdürü Halis İşler'e anlattıklarını kaydeden Gürcün, "konunun aciliyetinden dolayı biran önce programa alınması konusunda istediğimizi kendilerine ilettik" dedi.
M.Zeki Gürcün, diğer 4 meclis üyesi arkadaşıyla birlikte toplu halde İl Genel Meclisine önerge verdiklerini açıklayarak, Okul Müdürü Musa Dinç'e önerge hakkında bilgi verdi. Gürcün şunları söyledi; "Fevzipaşa İlkokulu 3 bloktan oluşup, B Bloğu için yaklaşık 4 yıl önce yıkım kararı alınmıştır. Bu yıkım kararı henüz uygulanmamıştır. C blok 5 derslikten oluşup halen anasınıfları olarak kullanılmakta, ancak söz konusu binadaki derslikler Milli Eğitim standartlarına uygun olmayıp, bina çok eski olması nedeniyle ekonomik ömrünü tamamladı. Bunu teyit eden Tekirdağ Milli eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin raporunda binanın yıkılarak yerine yeni bir bina yapılması teklif edilmektedir."
Eğitim komisyonunun Fevzipaşa İlkokuluna gelme sebebinin binayı yerinde incelemek ve ona göre bir tutum sergilemek istediklerini ifade ederek, "yapılan incelemeler sonunda bir karar verilecek. Bizim dışımızda plan ve bütçe komisyonu da bu konuyla yakından ilgileniyor. İşin para boyutunu onlar belirleyecek. Amacımız yıkmak için teknik bir rapor olması lazım ve teknik rapor içinde güçlendirme projesinin yapılmış olması lazım. Yapılan güçlendirme projesinde maliyet yüksek çıkarsa o binayı güçlendirmek yerine yıkım kararı veriyorlar. Bu güçlendirme projesinin yapılması için bir para aktarılması lazım bizim özel idare müdürlüğümüz kaç para olacağı konusunda bir çalışma yapıyor. Bu okul yıkılırsa yerine daha büyük bir okul yapılacak" açıklamasında bulundu.
Şu an çin C Blok hakkında yıkım kararı çıkmasının önemli olduğunu belirten M.Zeki Gürcün, şöyle devam etti: "Bir çalışma yaptırdık. Bu araziye 32 derslik sığmıyor. Fakat 21 derslik çizildi ve bu alana sığıyor. Burada sıvılaşma riski var. Sıvılaşma riski olan yeri yıksak bile İl Özel İdaresi oraya tekrar bina yapmıyor. Yaptığımız çalışma sonunda 21 derslik rahatlıkla sığıyor. Buda ufak bire tadilatla 24 dersliğe çıkarılabiliyor. Amacımız bu okulu yıkıp yerine daha büyük ve modern bir okul yapmak. 5 derslik yerine 24 derslik yapmak istiyoruz. Yıkacağımız bu okulun yerine de dolgu yapmak suretiyle okul bahçesi yapmak istiyoruz. Bütün talep budur ve komisyon olarak yerinde incelemek için bir araya geldik. Uygun görürsek bu binayı yıkmak için bir prosedür var. Hemen yık diyemiyoruz. Güçlendirme projesi yapılması gerekiyor. Güçlendirme projesinde yapılacak harcamanın bedeli çıkıyor. Buda çok yüksek bir meblağ çıktığı zaman binayı güçlendirme yapmak yerine binayı yıkma kararı veriyorlar. O zaman da teknik olarak bu binanın yıkılma fırsatı oluyor. Yıkım kararı verilmesi için güçlendirme projesi yapılmasının zorunlu olduğu söylendi"
Eğitim komisyonu üyelerinden Halil Karaca okul müdürü Musa Dinç'e yeni eğitim sistemine göre okulun durumunu sordu. Okul Müdürü Dinç ise, "Burası ilk okul olacak.
Kademeli geçiş olacak ve kademeli geçiş olduğu içinde 5. Sınıftan 6. Sınıfa, 6.sınıftan 7.sınıfa, 7.sınıftan 8.sınıfa geçen öğrencilerimiz okulumuzun bünyesinde devam edecekler. Ama nasıl devam edecekler okul müdürü olarak bunu bilmiyorum. Ayrıca ilçe de kimsede bilmiyor. Çünkü bir okul yok ve başka gidilecek bir okul da yok. ya çocuklarımızı tamamen dağıtacağız, ya da burada gece eğitimi yapacağız. Çerkezköy'de mevcudu bin 375 ile en fazla olan okul biziz" cevabını verdi.
Metin Arıcı ise İl Genel Meclisi olarak yaptıkları hizmetlerden bahsederek, "Çorlu ve Tekirdağ'da dahil olmak üzere büyük bir derslik açığı vardı. Bugünkü meclis o günkü valinin girişimleriyle 8 milyon TL borçlandı. Son taksiti de ödedik, bitti. Özel idare olarak okul için büyük para harcadık. Diğer hizmetleri bertaraf ettik bu dönemde. Ders açığını kapatmadık ama eski dönemlerle mukayese edersek birçok okulu da normale çevirdik" açıklamasında bulundu.
Eğitim Komisyonu Başkanı M.Zeki Gürcün, bakanlığın yeni sistemde 32 dersliği iptal ettiğini belirterek, "burada 32 derslikli bir okul istiyorduk ama bakanlık bunu yeni sistemle gündeminden kaldırmış. Merkezlerde küçük okullar, şehir dışında kampüs şekilde okullar yapılmak isteniyor. Dolayısıyla bize de yeni eğitim sistemine de 21 derslik uyuyor. Bu okul bir an önce yapılmalıdır. Bu konu kanayan bir yaradır ve 4-5 yıldır bu yara kanıyor" dedi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından heyet okul yönetimiyle birlikte yıkılmasını istedikleri C Bloğu gezerek yerinde incelemelerde bulundular. Okul inceleme ziyaretinin ardından yemekte yeniden bir araya gelen İl Genel Meclis üyeleri daha sonra Çerkezköy'den ayrılarak Tekirdağ'a döndüler.
22.06.2012 10: 36: 54
TSI
NNNN - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Yıkılıp Yerine Yenisi Yapılmalı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?