Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Konya 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti" kapsamında düzenlediği Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen çalıştayda, çeşitli Büyükşehir Belediyelerinden yöneticiler, akademisyenler ve sektör temsilcileri 2 gün boyunca Konya'nın ve ülkenin turizm potansiyeli, altyapı ve şehir planlaması, tanıtım ve pazarlama gibi konuları ele alacak.
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın bir açık hava müzesi konumunda, Anadolu'nun merkezinde, önemli ve tarihi bir şehir olduğunu belirterek, bu zenginliklerin ortaya çıkarılması ve bütün insanlığa tanıtılması gerektiğini söyledi. Bu değerlerin farkında olmanın yetmeyeceğini, çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Konya'mız 400-500 bin ziyaretçi sayılarından 2-2,5 milyon sayılarına ulaştı ve şimdi orta vadeli hedefimiz 5 milyon, sonra da 10 milyon ziyaretçi" dedi.
Konya'da her türlü turizm çeşidine ait imkan olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, "İslam Dünyası Turizm Başkenti sıfatı Konya'dayken bu fırsattan istifade etmemiz gerekiyor. Bu sıfatın önemi devraldığımız ve devredeceğimiz şehirler anlaşıldığında daha iyi ortaya çıkıyor. Devraldığımız şehir Kudüs, devredeceğimiz şehir Medine. Bu arada Konya, İslam dünyası turizm hareketlerini takip eden kuruluşların da gündemine gelmiş oluyor" diye konuştu. Çalıştayda ortaya çıkacak değerlendirmelerin yerel yönetimler ve kuruluşlar için son derece faydalı olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, "İslam Dünyası Turizm Başkenti sıfatıyla Konya'mızda birçok çalışmaya imza atacağız" dedi.
Türkiye'de yerel yönetimler ve yerel değerlerin hak ettiği yere geldiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, Konya'nın turizm başkenti olarak 2016'da yeniden taçlandırıldığını söyledi. Konya'nın, nitelikli turizm hareketini tarihi yapıları üzerinden verdiğine değinen Prof. Dr. Şeker, elinden geldiğince tarihi mirasa da sahip çıktığını bildirdi.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, çalıştayın Konya turizmi açısından nitelikli bir veri sağlayacağını ve turizmin önünü açacağını söyledi.
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir de, turizm sektörü adına düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu belirterek, toplantıyı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne teşekkür etti. Taşdemir, "2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefini gerçekleştirmek için turizmi tüm şehirlere yaymak gerekiyor. Konya bu alanda çok önemli bir şehirdir" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen ilk oturumda Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya başlıklı bir sunum yaptı. Üç gün sürecek Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı'ndan çıkan sonuçlar rapor haline getirilecek.
Çalıştaya, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer şeker, ilçe belediye başkanları ve ilgililer katıldı. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?