Yeni İşim Girişim Programı" Tanıtım Semineri - Son Dakika
Yerel

Yeni İşim Girişim Programı" Tanıtım Semineri

Yeni İşim Girişim Programı" Tanıtım Semineri

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefleyen ve Trakya Kalkınma Ajansı’nca oluşturulan “Yeni İşim Girişim Programı” Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine tanıtıldı.

11.11.2016 11:26

Trakya Bölgesi'nde girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefleyen ve Trakya Kalkınma Ajansı'nca oluşturulan "Yeni İşim Girişim Programı" Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine tanıtıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Bölge Üniversiteleri, Teknoparklar ve Ticaret Odaları işbirliğiyle geçen yıl uygulanmaya başlanan "Yeni İşim Girişim Programı" 2016-2017 yılı tanıtım seminerine üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsün de düzenlenen etkinliğin ilk konuşmacısı Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Girişimcilik Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, sunumunda "Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi"ni anlatarak, "Yeni İşim Girişim" Programı'nın ilk ayağını oluşturan kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adaylarının programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacıyla oluşturulan "Let's Up Programı" ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

TEB'in gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere sunduğu finansman desteğinden de bahseden Coşkuner, düzenlenen seminerler yoluyla öğrencilere fikirlerini nasıl işe dönüştürebilecekleri ve projelerini nasıl pazarlayacakları hususlarında yol göstermeye çalışacaklarını belirtti. "Yeni İşim Girişim" Programı 2016-2017 yılı kayıtlarının 7 Kasım 2016-25 Kasım 2016 tarihleri arasında alınacağına da değinen Coşkuner, program kapsamında düzenlenecek yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncü sırada dereceye giren girişimci öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazanacağını ve buradaki çalışma ziyaretlerine ve sosyal programlara bütün masrafları karşılanarak katılabileceğini ifade etti.

Seminerin ikinci konuşmacısı Türk çizgi film karakteri Pepee'nin mimarı, Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç ise, başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı. Yapımcılık, oyunculuk ve reklamcılık geçmişinin ardından oluşturduğu marka ile dikkat çeken Bilgiç, bir dünya düşleyip sonra onu gerçekleştirmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Bilgiç, "Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldum. Yapımcılık ve oyunculuk alanlarında da birçok çalışma ve projeye imza attım. CNN Türk'te "Rüzgarın Kızı" isimli motosikletli gezi programını hazırlayıp sundum. 2 Teker adlı Türkiye'nin yerli içerikli ilk motosiklet dergisinin yapımcılığını ve yayın yönetmenliğini üstlendim. 2009'da Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nu kurdum. Yıllarca Türkiye'de oluşturmayı düşlediğim çizgi film sektörüne, Düşyeri olarak, Pepee ile giriş yaptım. Bugün Pepee'nin yüzde 98 marka bilinirliği var. Düşyeri'nin ise yüzde 86. Bunu nasıl başardım? İnandım, çok çalıştım ve aşkla bağlandım. Düşleri olmayan bir insan girişimci olamaz" dedi.

"Bugün Türkiye'de birçok kişi çizgi filmden evine para ve ekmek götürüyor"

Çizgi filminin içine herkesi karşısına alarak halkoyunlarını koyduğunu belirten Ayşe Şule Bilgiç, "İlk yayınlandığında çok tepki çekti. Ama bir süre sonra bütün anaokullarında kaldırılan halkoyunları dersleri Pepee sayesinde tekrar kondu. Biraz önce sizin o şarkıyı söylemeniz, halk oyunlarının müfredata geri dönmesi, bir sürü annenin hayır duaları benim için gerçekten değerli ve önemli oldu. Bugün Türkiye'de birçok kişi çizgi filmden evine para ve ekmek götürüyor. Biz, büyük bir sorumluluk ile her gün ekranlardan çocuklarla buluşuyoruz. Çünkü Pepe ne yaparsa çocuklar da aynısını yapıyor. Yaptığımız işin sorumluluğunu biliyoruz. Hiç yılmadık. Çizgi filmi Türklerin de yapabileceğini, yabancıların 400 kişilik ekiplerle yaptığı işi, biz burada 3 kişiyle yapabileceğimizi gösterdik. Tamamen yerli sermayeyle çizgi film yapılabileceğini göstererek Türkiye'de çizgi film tarihini yazacağız dedik ve halen de yazmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Seminerin üçüncü konuşmacısı General Elektrik Health Care'den Bertay Fişekçi de "Sanayi İnterneti: Türkiye için Fırsatlar ve Riskler" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bir diğer konuşmacı Girişimcilik Vakfı Temsilcisi Elif Ulun da "Fellow Programı" hakkında bilgiler vererek girişimcilik konusunda vakıfları tarafından yapılan çalışmaları aktardı.

Seminerin son konuşmacısı "Yeni İşim Girişim Programı" 2015-2016 dönemi ikincisi Ertaç Paprat ise deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni İşim Girişim Programı' Tanıtım Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement