Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, sağlık çalışanlarının halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz hastalığına yakalanma riskinin normal vatandaşlara nazaran çok fazla olduğuna dikkat çekti.
Tüberkülozun bulaşıcı bir hastalık olduğunu hatırlatan Yusuf Bedir, "Tüberküloz hastalığı tedavisi mümkün olan ve korunulabilen bir hastalıktır. Ancak ülkemizde her yıl yaklaşık 15 bin kişi bu hastalığa yakalanıyor. Tüberküloz hastalığı halen dünyanın en önemli bulaşıcı ve ölümcül hastalıklarından biri olarak yerini koruyor" dedi.
Tüberküloz hastalarının öksürerek, konuşarak ve nefes alıp vererek bulunduğu ortama bu mikrobu yaydığını anlatan Bedir, "Bu hastalarla aynı havayı soluyan kişiler de nefes aldıklarında havadaki bu mikroplar onların akciğerlerine ulaşıyor ve orada yerleşerek enfeksiyonu başlatıyor. Hal böyle olunca başta, göğüs hastalıkları hastaneleri, verem savaş dispanserleri ve diğer hastanelerin göğüs hastalıkları servisleri ile polikliniklerinde çalışanlar olmak üzere, tüm sağlık çalışanları bu hastalığa yakalanma risk ile karşı karşıya kalıyor. Tüberküloz sağlık çalışanları açısından bir meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Halkımız bu hastalık konusunda şuurlanmalı. Bu hastalıkla mücadelede aşı çok önemlidir. Doğumu takiben ikinci ay sonunda ve ilk okula başlayan her çocuğa BCG aşısı denen tüberküloz aşısı yapılmalı" diye konuştu. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Verem Sağlıkçıları Tehdit Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?