Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, insanın her şeyin merkezinde olduğunu ifade ederek, "İnsana yönelmeyen, insani değerleri yüceltmeyen hiçbir çalışmanın başarıya ulaşma şansı yoktur. Gönül kırmak bir büyük acı, onarılmaz bir zulümdür. Bizim gönül kırmayı bırakın gönüller arası bağlar kurmayı sağlamamız gerekir" dedi.
Vali Güzeloğlu, Mersin Valiliği'nin himayelerinde Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği'nin koordinatörlüğünde düzenlenen Hemşehri Dernekleri Buluşması etkinliğinde 60 derneğin başkan, temsilci ve üyeleri bir araya geldi. Sosyal Hizmet Projeleri'ni tanıtan kısa film gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Ünver, Ekim ayı içerisinde düzenlenen Mersin 1'inci Kültür Festivali'ni hatırlatarak, "Bu yola çıkmadan önce Valimiz, festivalle ilgili bize yol haritası çizdi. Valimizin önderliğinde bir ateş yaktığımızın farkındaydık. Amacımız farklı kültürdeki insanları Mersin ortak paydasında buluşturmaktı. Festivalle birlikte birbirini tanımayan vatandaşlarımızın tanışmaları, bir araya gelmeleri ve kaynaşmaları önemli bir güzelliği ortaya çıkarmış, Mersin'de farklıların bir arada yaşanmasına, hoşgörüye katkıda bulunmuştur. Bu fotoğrafın ortaya çıkmasında katkılarını esirgemeyen Valimize ve siz değerli hemşehri derneklerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Avrupa Konseyi Türkiye Temsilcisi Ali Dalyam da bu şehrin yapıtaşlarından Romanlar olarak bu mozaiğin oluşmasına katkı vermeye çalıştıklarını aktardı.
Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Hasan Kılavuz ise "Yürekli, cesaretli insanlar toplumu sürükleyen insanları bir araya getirenlerdir. Valimizde bu özellikleri görüyorum. Bizim inancımızda 4 kapı vardır. Bunlardan biri marifet kapısıdır. Valimiz, ziyaretleriyle cem evimize teşrifleriyle uzun zamandır bir hasretin içinde olan Alevilerin gönlünü kazandı ve marifet kapısını araladı. Bugün bizi bir araya getiren Valimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Karaözü Dernek Başkanı Suzan Yüce, Mersinliler Derneği Başkanı Nezir Şendur, Mersin Kafkaslar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Burcu ve Tahtacılar Derneği Başkanı Sami Akgün de program kapsamında teşekkür konuşması yaptı.
Dernek başkanlarının konuşmalarının ardından konuklara hitap eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 1,5 yıl önce ortaya çıkan bir düşüncenin ürünü olan Mersin 1. Kültür Festivali'nin Mersin'in zenginliğini ve güzelliğini Mersin'e gelen herkesin görmesini sağladığını belirterek, "Göreve başladığım günden itibaren cennet ülkemizin bu güzel kentinin sahip olduğu bütün değerleri en büyük zenginliğin insan zenginliği, insana dayalı değeri paylaşırken kimseyi ötekileştirmeden, farklılaştırmadan yücelterek sizlerle yol arkadaşlığı yaptım. Siz Mersinsiniz Mersin de sizlerle Türkiye'dir. Kardeşlik hukuku ile birlikte yaşamanın, acıları tasaları azaltmanın, sevinçleri paylaşmanın, bir arada yaşayarak Mersin'e değer katmanın sevincini yaşadık. Herkesin 1'inci sınıf vatandaş olduğu düşüncesi ile kimseyi dışlamadan hep birlikte ülkeyi yarınlara taşıma coşkusunu yaşadık. Bu mutluluğu Türkiye'ye dalga dalga yaydık. İl dışından da gelen dernekler ile birlikte 72 derneğimizin her birinin zenginliğini, kültürünü, felsefesini, insanı kucaklayan hikmet dolu tavrını ve buna bağlı davranışlarını festival alanında gördük. Herkesin bir arada olmasının güzelliğine tanık olduk. Birlik ve beraberliği çoğaltarak yaşanmasına şahit olduk. Sağ olun var olun, yüreğinize emeğinize sağlık" şeklinde konuştu.
"İNSAN HER ŞEYİN MERKEZİNDEDİR"
İnsanın her şeyin merkezinde olduğunu dile getiren Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsana yönelmeyen, insani değerleri yüceltmeyen hiçbir çalışmanın başarıya ulaşma şansı yoktur. Bir şair diyor ki: "Hoş bak zatına kim zübde-i alemsin sen." Her bir zata bakarken o insanın gönlüne ulaşmak gönül köprüsü kurmak işin özüdür. Gönül kırmak, bir büyük acı, onarılmaz bir zulümdür. Bizim gönül kırmayı bırakın gönüller arası bağlar kurmayı sağlamamız gerekir. Gönüllere ulaşmanın yolu da festivalde yandığı gibi bugün burada yaşandığı gibi Mersin'in her köşesinde yaşandığı gibi ele ele gönül gönüle yaşamaktır. Mersinimizin ekonomisine, kalkınmasına ve gelişmesine katkı koyan bir çok hizmet arasında Sosyal projeleri apayrı tutuyoruz. Çünkü insanı merkezine alan bu projeler toplumun kesimleri arasında sınıflaşmayı ortadan kaldırıp, 680 bin insanımıza dokundu. Bizi en mutlu bu eden projelerle devletle milletin kaynaşması oldu. Gülnar'dan Çamlıyayla'ya, Tarsus'tan Anamur'a kadar sosyal gelişmenin, kalkınmanın mutluluğunu yaşadı."
Gelecek yıl yapılması planlanan 2. Kültür Festivali'ne dair beklentilerin olması gereken çok güzel beklentiler olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Bu düğünü, toyu daha zengin kılan başlangıçlar olacak. Kültür festivalimiz önümüzdeki yıl çok daha güçlü olacak. Ama bir şey değişmeyecek. Mersin, ülkemizin 2023'te dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi ve ülkesi olması hedefine katkı koyarken bu hedefe ulaşmayı sağlayan ortak bir dil olacak. Tüm değerlerinin yanında kardeşçe, mezarlığından sokağına kadar insanların barış ve Huzur içinde yaşadığı bir kent olmaya devam edecek. Hepinize, Mersin'e ve ülkemize kattığınız değerden ötürü teşekkür ediyorum. Biz Mersin'iz, Mersin Türkiye'dir" sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Törenin sonunda MEBİDER Başkanı İbrahim Ünver, Vali Güzeloğlu'na tüm derneklerin imzalarının olduğu bir berat takdim etti. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Vali Güzeloğlu, Hemşehri Dernekleri Buluşması Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?