TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun "gittigidiyor.com" desteğiyle geliştirdiği E-tic@ret Projesi'ne katılan üretici kadınlara yönelik olarak düzenlenen "Marka Yönetimi Eğitimi"
ve "Kadınların Sosyal Güvenlik Hakları" seminerleri, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Tarihi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.
Girişimci kadınlar, Markaterapi Pazarlama ve Reklamcılık Şirketi'nin sahibi Gözde Mert'in sunumuyla pazarlama teknikleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Karşıyaka Merkez Müdürü Aysel Demirelli ve Bornova Merkez Müdürü Berna Gökçen Ayan'ın sunumlarıyla da sosyal güvenlik sistemine tabi kadınların hakları konusunda bilgiler aldılar.
İletişim kanallarının çoğalması ve farklılaşması ile birlikte pazarlama stratejilerinin de değiştiğini belirten Gözde Mert, günümüzde pazarlamacıların interneti ve sosyal medyayı yakından takip etmek zorunda olduğunun altını çizdi. Pazarlamanın değişmez formüllerinden birinin ise detaylara dikkat etmek ve her zaman gelişime açık olmak olduğunu belirten Mert, rakiplere göre bir fark yaratmanın gerekliliğine de dikkat çekti. Mert, gittigidiyor.com'da ürünlerini pazarlayan kadınlara fark yaratmaları için şu önerilerde bulundu: "Öncelikle kendinize inanmalı, rakiplerinizi iyi analiz etmelisiniz. Ürünlerinizi tanıtabileceğiniz farklı mecralar bulabilirsiniz.
Sosyal medyayı kullanın, örneğin Facebook sayfanızda gittigidiyor.com'daki dükkanınıza yönlendirme yapabilirsiniz. Ancak güncellemelerinizi yapmayı asla ihmal etmeyin. İnternette ne kadar yer alırsanız, şansınız o kadar yüksek olur. İnternette var olmak içinse ne kadar çok sayfada yer alırsanız sizin için o kadar iyi sonuç verir. Ürünlerinizi sergilediğiniz sayfalara kendi hakkınızda bilgiler verin, fotoğrafınızı yayınlayın. Boyut, kumaş türü, kullanılan teknik gibi ürünle ilgili bilgiler koyun, ürünlerle ilgili yazacağınız bilgileri gruplandırın. Sayfanızın size özel bir konsepti de olmalı. Müşteri yorumlarını dikkate alın ve mutlaka cevap verin. Müşteri veritabanı oluşturun, bu bilgileri çapraz satış için kullanabilirsiniz. Müşteriyle iletişimi kesmeyin. Ürünlerinizi tanıttığınız fotoğrafların kalitesi de mutlaka iyi olmalı."
Sosyal Güvenlik Kurumu Karşıyaka Merkez Müdürü Aysel Demirelli ve Bornova Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Berna Gökçen Ayan da, kadınların sosyal güvenliğe meraklı olmalarına karşın haklar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurguladıkları sunumlarında, sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerin merkez müdürlüklerinden yürütülebildiğine dikkat çektiler.
(ERG-
30.04.2012 14: 59: 47
TSI
NNNN - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Üretici Kadınlar, Pazarlama Tekniklerini Öğrendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?