UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, "Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik hazırlanan çalışmalar UNESCO raporlarıyla eşleştirilirse uluslararası toplumda daha fazla etki oluşturur" dedi.
Prof. Dr. Oğuz, Vali İzzettin Küçük, ilçe kaymakamları ve yardım kuruluşlarının temsilcileriyle bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, Türkiye'nin, sığınmacılara yönelik yardım çalışmalarını daha etkin duyurulmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Türkiye'deki Suriyelilere yönelik rapor hazırladıklarını vurgulayan Oğuz, UNESCO bileşenleri ve birimlerinin sığınmacıların sorunları hakkında daha fazla bilgilendirmeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.
Saha çalışmalarına devam edeceklerini belirten Oğuz, "Komite olarak hazırladığımız raporları sizlerle paylaşarak sahadaki deneyim ve gözlemlerinize destek vermeyi hedefliyoruz. Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik hazırlanan çalışmalar UNESCO raporlarıyla eşleştirilirse uluslararası toplumda daha fazla etki oluşturur. Daha önce Gaziantep'te bir alan çalışması yaptık diğer illerimize de incelemelerde bulunacağız" diye konuştu.
Komisyon üyesi Doç. Dr. Murat Erdoğan da sığınmacılara yönelik hazırladıkları raporu katılımcılarla paylaştı.
Türkiye'de yaklaşık 2 milyon sığınmacı bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Misafirler için 5,5 milyar dolara yakın destekte bulunuldu. Süre uzadıkça yardımın boyutu da artıyor. Suriye'deki iç savaşın en önemli özelliklerinden birisi krizin yükünün tamamına yakınının bölge ülkelerine kalmasıdır. En büyük sığınmacı kitlesi de Türkiye'de bulunuyor" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Kültürlerarası Diyalog İhtisas Komitesi Başkanı, Doç Dr. Akif Kireçci, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komitesi Başkan Vekili Hilmi Bengi ile diğer ilgililer katıldı.
Son Dakika › Yerel › Unesco Heyeti, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?