Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı işbirliği ile Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen yazma eserlerle ilgili kursları başarıyla tamamlayan Türkmenistan Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanları belgelerini aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü M. Lütfi İkiz Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde, 18-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 'Cilt ve Restorasyon', ' Kitap Tespit Tasnif ve Kataloglama' ve 'Sayısallaştırma' kurslarını tamamlayan Türkmenistanlı Uzmanlar Alma Süleymanly, Güzyali Pollykova, Aynagözel Balakayeva, Bagtygül Hanjayeva, Orazsahet Orazov ve TİKA Uzmanı Dr. Dildar Şirzad'a belgeleri verildi.
Törene, Yazma ve Nadir Eserler Daire Başkanı Hüseyin Kutan, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Türkmenistan Milli El Yazmaları Enstitüsü Laboratuvar Müdürü Alma Süleymanly, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü personeli ve Türkmenistan Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanları katıldı.
Törende konuşan Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, "Bu program esnasında gördük ki biz hiçbir zaman köklerimizden kopmamışız. Türkmenistan ile yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız kelimeler hala aynı. Tekrar buluşma ve tekrar tanışmamıza vesile oldu. Gönlümüzün asılı kaldığı, gönül sınırlarımızın, kültürel sınırlarımızın bulunduğu yerdeki medeniyeti tekrar yeşertmek üzere tekrar Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'mız ve TİKA bu tür hizmetlere devam edecek" dedi.
Yazma ve Nadir Eserler Daire Başkanı Hüseyin Kutan, bu tür eğitimlerin devamının geleceğini söyleyerek, "Konya bu konuda bizim lokomotifimiz. Burada çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kısmetse bundan sonra başka ülkelerden de misafirleri bünyemizde yetiştirmeye, onlara bildiklerimizi aktarmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Türkmenistan Milli El Yazmaları Enstitüsü Laboratuvar Müdürü Alma Süleymanly ise amaçlarının eski geleneklerini yaşatmak olduğunu belirterek, "İleri ki nesillere el yazmalarımızı olduğu gibi teslim etmek ve bilgi birimimizi paylaşmak için buradayız. Aynı zamanda tecrübelerimizi paylaşmış olduk. Bilimsel araştırma, iki taraflı bilgi paylaşımı yapmak için burada bulunuyoruz ve bu bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.
Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin ve Yazma ve Nadir Eserler Daire Başkanı Hüseyin Kutan, kursu tamamlayan Türkmenistan Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanlarına belgelerini vererek hediye takdiminde bulundu.
Türkmenistanlı uzmanlar eğitim haricinde Konya'nın kültürel ve tarihi yerlerini gezerek birçok mülki ve idari kurumu da ziyaret etti. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Türkmenistanlı Uzmanlar Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?