Hatay'ın İskenderun İlçesi Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, balık çiftliklerinin gelecekte turizm sektörü için en büyük handikap olacağını söyledi.
Horozoğlu, Turizm Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İlçe Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay'ın markalaşması yönünde başlatılan çalışmaların turizmin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Hatay'ın bütünü düşünüldüğünde sektörü besleyen çok çeşitlilik var. Biz Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol'u birbirinden ayırmayarak bir bütün olarak görüyoruz. Burada turizmin geliştirilmesi için zaten her türlü avantaj ve alternatiflerden faydalanmak gerekiyor. Yayla turizminin halen bir gelişme göstermemesi üzüntü vericidir. Yamaç paraşütünü alternatif turizm projesi olarak değerlendiriyoruz. Yamaç paraşütü için yol çalışması yaptık ve şu an 20 dakikalık bir yolculukla yamaç paraşütü pistine ulaşmak mümkün. Zirvedeki 20 dönümlük alanın tahsisi çalışmaları devam ediyor. Orman alanı olduğu için tahsisi yapıldıktan sonra daha ciddi bir çalışma gösterileceğini düşünüyoruz" dedi.
Horozoğlu, turizm sektörünün İskenderun'un geleceğinde önemli rol oynayacağının altını çizerek, "Bir defa denizin kenarındaki gelişi güzel tesislerin yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarının dinlenme tesislerinin kıyıyı işgal etmesi, ikinci konutların gelişi güzel planlanarak yapılması gerçekten Türkiye ve bölgemiz için vazgeçilmez sanayi tesislerinin özellikle yaratacağı çevre kirliliği ve bölgeye verecekleri diğer olumsuz etkenler ile son zamanlarda da denizlerimizde ciddi tehditler oluşturabileceğini sık sık dile getirdiğimiz balık çiftlikleri İskenderun'daki turizm sektörünün ileride handikabı olacaktır" diye konuştu.
Horozoğlu, şöyle devam etti:
"Valimizle de paylaştık, İskenderun'da ya da bir başka yerde nerede balık çiftliklerinin konuşlandırılabileceği konusunda plan yapılması konusunda mutabakata vardık. Arsuz yolu üzerindeki balık çiftliğinin işleminin durdurulması ile ilgili de gerek derinlik ve gerekse uzaklık bakımından yeni standartlar getirildiğini ve balık çiftliğinin bu standartları uygulaması halinde ruhsatının devam edeceğini bildirdi. Biz balık çiftliklerine karşı değiliz, ama bu çiftliklerin konuşlandırıldığı yer eğer turizm sektörüyle çatışıyorsa ve önümüzde bir tehlike arz ediyorsa, bunların İskenderun Körfezi'nde bir başka yerde, mekanda yapılmasına taraftarız. O bakımdan balık çiftliklerinin kurulacağı yerlerin ciddi biçimde uzmanlar tarafından incelenmesi ve ona göre karar verilmesini arzu ediyoruz. Şu anda Mersin'de Sanayi ve Ticaret Odası'nın önderliğinde yapılan bu mücadeleyi bizim de burada aynen gerek turizm sektöründeki temsilciler gerekse sektör dışındaki temsilcilerle birlik beraberlik içerisinde vermemiz gerektiğine inanıyorum." Horozoğlu, İskenderun-Arsuz- Samandağ karayolunun bir an önce genişletilerek ulaşıma açılması gerektiğini de kaydetti.
İskenderun Balıkçı Barınağı'nın yat limanı olabileceğini, tarihi adliye binasının da turizm sektöründe değerlendirilebileceğini sözlerine ekleyen Horozoğlu, "Tarihi adliye binasının otel olması, buranın çehresini değiştirecektir. Biz burada kralları bile ağırlarız" dedi.
Toplantıya; Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Çiğdem Çelenk, Turizm Derneği üyeleri ve turizm acenteleri katıldı.
(AS-MT-Y) 15.04.2008 15:02 TSİ
Son Dakika › Yerel › Turizm Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?