TEMA Vakfı, 'Anıt Ağaç'ların tespit edilmesi, koruma altına alınması, hikayelerinin ve sayısal verilerinin toplanması için çalışma yapmayı kararlaştırdı.
Yurdun her köşesinden gelen Üniversite Genç TEMA Başkanları, İlçe Gönüllü Sorumluları ve İl Temsilcileri İstanbul'da düzenlenen Saha Koordinasyon Toplantısına katıldı. 4 gün süren toplantıda TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Temsilci Yardımcısı Hayriye Kösem ve Kuşadası İlçe Gönüllü Sorumlusu Nimet Demir Aydın'ı temsil etti.
Toplantıda ele alınan gündem maddeleri hakkında bilgiler veren TEMA İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, "Hızlandırılmış, yoğunluklu ve etkili bir bilgi paylaşımı şeklinde geçti dört gün. Yol yorgunluğuna rağmen çok faydalandık, toplantı gündeminin her bölümünden müthiş keyif aldık. Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş'ın 'İletişim Eğitimi' ile başladık. Aramıza yeni katılanlar ve ayrılanlar için 'Plaket ve Tanışma Töreni' yaptık. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın TEMA Vakfı, 'Geçmiş ve Gelecek Yıla Bakış' sunumunu,'Saha ve Gönüllülük, Eğitim, Kurumsal İletişim ve Çevre Politikaları, Orman ve Kırsal Kalkınma, Kaynak Geliştirme, Faaliyetlerinde Geçmiş ve Gelecek Yıla Bakış' sunumlarını ve TEMA Vakfı Teknik Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mahir Gürbüz'ün 'Toprak Kanunu ve Toprak Koruma Kurulları' sunumunu izledik. Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın 'Bir Doğa Mücadelesi; Yukarı Denizin Öyküsü İnci Kefali' sunumunda; Van gölü çevresinde yaşayan, geçimini Van Gölü'ndeki 'İnci Kefali'nden sağlayan vatandaşların daha iyi hayat standardına ulaşmaları için ve özellikle kaçak avcılara karşı yıllarca süren mücadelesini, 'İnci Kefali'nin neslini sürdürebilmek için engelleri sıçrayarak aşmalarını hayranlıkla izledik" dedi.
ANIT AĞAÇLAR KORUNACAK
Gündeme gelen konular arasında en önemlilerinden birisinin Anıt Ağaçlar olduğuna işaret eden Özdemir, "İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Asan'ın 'Anıt Ağaçlar' sunumunu ile yüzlerce yılın iklim değişikliklerini, kışını yazını bulundukları noktada yaşayan 'Anıt Ağaçlar' yaşadıkları geçmişin canlı şahidi. Sahada, halkımız, yerel yöneticilerimiz, ilgili birimlerimiz ile iş birliği içinde, gen kaynağı olan, geçmişin izlerini bu güne ve geleceğe taşıyan, bir hikayesi olan, 'Anıt Ağaç'ların tespit edilmesi, koruma altına alınması, hikayelerinin, sayısal verilerinin toplanması çalışmalarını yapmayı kararlaştırdık" diye konuştu.
Toplantıda ayrıca KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ın 'Türkiye'nin Toplumsal Yapısı; Değişen Dinamikler ve Toplumsal Dip Dalgalar' konulu, araştırmalara ve sayısal verilere dayalı bilgiler paylaşıldı. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › TEMA Anıt Ağaçları Koruma Altına Alacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?