Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından organize edilen "Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)'nin Proje Tanıtım Toplantısı" yapıldı.
Başhekimlik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Fındık, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade ve öğretim üyeleri katıldı.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade, Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren TTO'ni tanıtarak, gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. TÜBİTAK tarafından ilan edilen 1513-Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı'nca projesi desteklenen 10 Teknoloji Transfer Ofisi'nden birisi olma başarısını gösterdiklerini belirtti. Prof. Dr. Sade, özellikle sağlık sektörüne de büyük katkı sağlamak istediklerini belirterek, "Sağlık sektörü bizim için çok önem arz eden bir sektördür. Üniversitemiz kampus içerisinde yer alan tıp fakültemiz de gerek hastalara hizmet anlamında gerekse eğitim ve araştırma faaliyetleri açısından çok önemli bir fakültemizdir. Buradan ortaya çıkacak projeleri dört gözle bekliyoruz. Tıpçılarımızla birlikte çalışarak sektöre katkı sağlayan projeler geliştirmek istiyoruz" dedi.
"FİNANSAL KAYNAK AKIŞI SAĞLADIK"
Selçuk TTO'nun ürettiği projeler sayesinde bölgedeki firma ve kuruluşlara ulusal ve uluslararası destek programlarından önemli finansal kaynak akışı da sağlandığını hatırlatan
Prof. Dr. Sade, "4 il ve 7 üniversiteye hitap etmekteyiz. KOP Kalkınma idaresi Başkanlığı'nın kurulması ile başlayan yeni yapılanma ile KOP bölgesi içinde yer alan Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illeri için kalkınma planlamaları ortak değerlendirilmektedir. KOP Üniversiteler Birliğinin kurulmuş olması da bu yaklaşımla uyum halindedir. Konya Teknokent bu illerde bulunan ilk Teknokent, Selçuk TTO tek teknoloji transfer ofisi olup, bu Teknokent ve teknoloji transfer ofisine bölgesel bir yapılanma sorumluluğu ve imkanı ortaya çıkarmıştır. Bu sorumluluk ve imkan kapsamında Selçuk TTO'nun şu ana kadar yürüttüğü faaliyetlerde tüm illerdeki sanayi kuruluşlarından ve üniversitelerdeki öğretim elemanlarından yararlanılmıştır" diye konuştu.
Selçuk TTO'nun oluşturduğu Ar-Ge işbirlikleri sayesinde, üniversite bünyesindeki öğretim elemanları, Konya Teknokent firmalarında araştırmacı, danışman veya yönetici statüsünde, öğrencileri ise stajyer, yardımcı araştırmacı veya yazılımcı statüsünde istihdam edildiğini kaydeden Prof. Dr. Sade, "Bu gelişmeler sonucunda, bölgede önemli sayıda nitelikli araştırmacı ve yazılımcı yetiştirilmesine, üniversite öğretim elemanlarının konuları ile ilgili mesleki deneyiminin geliştirilmesine, üniversitelerdeki eğitim kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağladık" dedi. Konya Teknokent Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler ise, proje hazırlama yapılacak aşamaları anlattı ve öğretim üyelerinin sorularını yanıtladı. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Teknokent Sağlıkta Aktif Rol Almak İstiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?