Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk sporunun gelişmesine gönüllü olarak katkı sağlayanlara şükran borçları bulunduğunu söyledi.
Vali Coş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Oktar Tertemiz, TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi Ramazan Şanıvar'ı makamında kabul ederek TMOK'un çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ülkelerin ve kentlerin tanıtımında sporun önemine değinen Vali Coş, konuşmasında şunlara yer verdi:
"TMOK'un çalışmalarını yakından izliyorum. Özellikle tüm illerde uygulanan 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' öğrencilerin küçük yaşlarda olimpizm, çevre, spor bilinci ve kültürü edinmeleri için anlamlı bir çalışma. Türk sporunun gelişmesine gönüllü olarak katkı sağlayanlara şükran borçluyuz. Bizler de Adana'da göç yoluyla kentimize gelen dar gelirli aile çocuklarını kötü alışkanlıklardan kurtarmak için 'Sevgiye Uzanan Eller' projesiyle binlerce öğrenciye spor, sanat, çevre edindiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Çukurova Üniversitesi ile protokol imzalayarak yine anlamlı bir çalışmaya öncülük ettik."
Vali Coş, başarılı sporcuları ve kulüpleri de destekledikleri anımsatarak, " Bunun yanı sıra amatör spor kulüplerini de gerekli desteği sağlıyoruz. Mevcut spor tesislerinin yanı sıra Sarıçam İlçesi'nde 33 bin kişilik stat, İkibinevler Mahallesi'nde 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ile Kapalı Yüzme Havuzu'na kavuşturacağız. 71 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptık. Kentlerin tanıtımına, sosyal ve ekonomik gelişimlerine önemli katkı sağlayan sporu önemsiyoruz" dedi.
TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, sporun gelişmesi ve yaygınlaşmasında yerel yöneticilerin çabalarının inkar edilemeyeceğini söyledi.
2020 Olimpiyat Oyunları'nın çeşitli nedenlerle kaybedildiğinin altını çizen Porsun, Türkiye'nin mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacağına inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir ülkenin olimpiyatlara ev sahipliği yapması için hava koşulları, terör, trafik, yatak sayısı, çağdaş spor tesisleri ve olimpiyat sporcuları gibi kriterleri var. Ancak, bunun yanı sıra birçok branşın kurallarını bilen çağdaş, spor bilinci ve kültürü olan seyirci de kriterler arasındadır. Bu eksikliği gidermek için 8 yıldır Türkiye'de tüm illere giderek 10-12 yaş grubu öğrencilere spor bilinci ve kültürü, çevre gibi konularda eğitim veriyoruz. Projeye katılan öğrencilere tişört, kalem, anahtarlık hepsinden önemlisi katılım belgesi dağıtıyoruz. Böylece geleceğin olimpiyat izleyicilerini küçük yaşlarda hazırlıyoruz."
Porsun, ziyaret sırasında Adana'ya ve ülke sporuna katkısı nedeniyle Vali Coş'a plaket verdi. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?