Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) kurumsal üyesi olduğu Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) tarafından düzenlenen yıllık konferansların altıncısı dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ABD'deki Maryland Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Washington'da gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesi'nin de katıldığı konferansın konusu bu yıl 'Küresel Fırsatlar' olarak belirlendi.
Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek amacıyla düzenlenen konferansa TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, ABD ve Türkiye'den 300'ü aşkın rektör, rektör yardımcıları, akademisyenler ve bilim insanları, YÖK Yürütüme Kurulu temsilcileri ile öğrenci toplulukları temsilcileri katıldı. 'Küresel Fırsatlar' konulu konferansa Selçuk Üniversitesi'ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Hakan Kuzu ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Şener katıldı. Üniversitelerin tanıtımları ve akademik sunumlarının yapıldığı konferansta Selçuk Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, "İki gün boyunca çeşitli alanlarda dünyanın gelişmiş üniversitelerinin de aralarında bulunduğu konferansta tanıtımlar ve akademik sunumlar yapıldı. Konferansta 'Turkish-American Talent and Innovation Showcase' kapsamında Amerika'da eğitimlerini sürdüren araştırmacılar Selçuk Üniversitesi'ne çok yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca üniversitemizin akademik alt yapısını ve iş imkanlarını değerlendirmek üzere ikili görüşmeler de yaptık" dedi.
İki gün süren konferans, Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği üyelerinin 2016 yılında yedincisi düzenlenecek konferansın Chicago'da gerçekleştirilmesini kararlaştırması ile sonlandırıldı. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Selçuk Üniversitesi ABD'de Vitrine Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?