2014 Türk-Alman Bilim Yılı Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma Uygulama Merkezi, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Bordeaux Universitesi ve Fransa Ulusal Bilim Merkezi ortaklığı ile düzenlenen ve TÜBITAK tarafından desteklenen "Uluslararası Esnek Bio ve Organik Nano Elektronik Aygıtlar Çalıştayı" Konya'da başladı.
Çalıştayın bilimsel komitesinde Lins Organik Güneş Pilleri Enstitüsü'nden Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi'nin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından 30 öğretim üyesi yer aldı. Çalıştayın açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade de katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Bu etkinlikteki en önemli amacımız, ülke önceliklerimiz arasında yer alan organik elektronik teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda ülkemizde yapılacak bilimsel aktivitelerin arttırılması ve bilim insanı yetiştirilmesi için yeni ulusal ve uluslararası iş birlikler sağlanmasıdır. Ülkemizde bu konuda deneyim sahibi olan yetişmiş bilim insanı sayısı maalesef yetersizdir. Çalıştayımız ile ülkemizde organik elektronik teknolojilerinin geliştirilmesi için bir çekirdek kadro oluşturup düzenli bir şekilde tüm ülke üniversiteleri ve sanayicilerimizi de içine alacak şekilde programlar düzenlemeyi ve yurtdışı katılımcılarla oluşturulacak çekirdek gruplarla HORIZON 2020 çağrılarına yönelik konsorsiyumlar oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Nano teknoojinin sensör ve nano elektronik alanlarıyla ilgili organik tabanlı sistemler geliştirilmesini konu alan çalıştayda, esnek yüzeylerde bio elektronik ve opto elektronik sistemler üzerine kurulan incelemeler, organik güneş pili, oganik ledler, biyolojik uygulamalar, bio sensör ve amoled teknolojileri gibi birçok konu ele alındı. Çalıştayın moderatörlüğünü yapan Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımıcısı Doç. Dr. Mahmut Kuş, "Ülkemizin stratejik öncelikleri arasında yer alan ince film organik elektronik sistemler konusunda biyoteknolojik uygulamalardan nanoelektroniklere kadar birçok konuda ün yapmış bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştay, özellikle HORIZON 2020 çağrısı için çekirdek grup oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca ilk kez düzenlenmiş olan çalıştayın geleneksel hale gelerek periyodik olarak düzenlenmesini amaçlamaktayız. Böylece ülkemizde eksikliği hissedilen ince film organik elektronik konusunda genç bilim adamlarının yetiştirilmesinde bir yol açılacağını inanıyoruz" şeklinde konuştu. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Selçuk'ta Uluslararası Çalıştay - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?