Kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra 1923 yılında il yapılan ve 10 yıl sonra il hakkı elinden alınan Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi bölgede hala cazibe merkezi olma özelliğini koruyor.
Giresun'un fındık üretimi yapılmayan tek ilçesi olan Şebinkarahisar'ın cevizi marka değerleri arasında yer alırken, ilçe doğa ve inanç turizmiyle adından söz ettirmeyi hedefliyor.
Türkiye'nin ikinci büyük kaya kilisesiyle Trabzon'un Sümela Manastırı'na, Çatalgölüyle ise Uzungöl'e rakip olarak doğa ve inanç turizminde yer edinmek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Şahin Yılancı, "Şebinkarahisar tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Bu da bize turizm adına sayısız olanaklar sağlamaktadır. Bunlarda birisi Sümela'dan hiç farkı olamayan Türkiye'nin ikinci büyük kaya kilisesidir.Geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışması tamamlanan kaya kiliseyi artık turizme kazandırma zamanı gelmiştir. Bu konudaki tek eksiğimiz yeterli tanıtım yapılamamasıdır.Gerekli tanıtımların yapılması halinde inanç turizminin Doğu Karadeniz'de önemli merkezleri arasında yer alacağımıza inanıyoruz" dedi.
İlçede bulunan Kılıçkaya barajı ve doğal Çatalgölü'nde turizm çalışmaları yapıldığını da belirten Başkan Yılancı "Kılıçkaya Barajı'na aldığımız tekneyle gezi turları düzenlenecektir. Aynı zamanda barajda balık avı yapılabilecektir. Barajla birlikte Uzungöl'den farkı olmayan Çatalgöl kenarına da konaklama ve sosyal tesisler yapılmaktadır. Göl ve baraj kenarında bir çok aktivitelerin yer alacağı parkurlar yapılmaktadır. Yaz dönemine tamamlanacak çalışmalarımızın ardından Şebinkarahisar Doğu Karadeniz'de turizm alanında iddialı bir konuma gelecektir. Giresun'a da güneyden turizmle açılan bir kapısı olacaktır" diye konuştu. - GİRESUN
Son Dakika › Yerel › Şebinkarahisar Doğa ve İnanç Turizminin Cazibe Merkezi Olacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?