Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans - Son Dakika
Yerel

Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans

Sanko Üniversitesi\'nde Halka Açık Konferans

ABD’de akademik çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanlarını her ay konuk eden SANKO Üniversitesi’nin bu ay ki konuğu ABD Northwestern Üniversitesi, Feinberg Tıp Fakültesi Alzheimer Hastalığı Merkezi’nden Mustafa Seçkin, oldu.

09.02.2016 13:08

ABD'de akademik çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanlarını her ay konuk eden SANKO Üniversitesi'nin bu ay ki konuğu ABD Northwestern Üniversitesi, Feinberg Tıp Fakültesi Alzheimer Hastalığı Merkezi'nden Mustafa Seçkin, oldu.

Mustafa Seçkin, MD, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonunda "Alzheimer Hastalığı (Bunama) Nedir, Engellenebilir mi" konulu bir sunum yapacak. Konferansın içeriği konusunda bilgiler paylaşan Seçkin "Dünya genelinde, Alzheimer hastalığının neden olduğu demans (bunama) milyonlarca insanı etkilemektedir. En çok 65 yaş üzerindeki bireylerde görülen Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinin (nöronların) ilerleyici hasarı (nörodejenerasyon) ile karakterizedir" dedi.

13 Şubat 2016 tarihinde Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'nda 10.30-11.30 saatleri arasında gerçekleşecek toplantıya dileyen herkes davetiyesiz katılabilecek.

MUSTAFA SEÇKİN,

Dr.Mustafa Seçkin Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Cumhuriyet Üniversitesinde aldığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamladı. Tıp eğitimi sırasında Avrupa'da Wroclaw Üniversitesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları, Semmelweis Üniversitesi'nde Nöroloji ve Pilsen Üniversitesi'nde Kardiyoloji stajları yaptı. 2005 yılında İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde Nöroloji Uzmanlık Eğitimi'ne başlayan Dr.Seçkin, "Psikoaktif Madde Kullanımı ile Baş Ağrısı" ilişkisini incelediği çalışmayı uzmanlık tezi olarak tamamladı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde 2 dönem doktora dersi alan Dr.Seçkin, "Sokratik Sorgulama Tekniğinin Davranışsal-Kognitif Terapilerde Kullanılışı ve Dualist Ruh Anlayışının Eleştirisi" gibi konularda projeler hazırladı. 2010 yılında ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesi, Beyin ve Yaratıcılık Enstitüsünde Prof.Dr. Antonio Damasio'nun Laboratuvarında misafir araştırmacı olarak "Travmatik Beyin Hasarında Bilinç Kaybının Mekanizmaları", "Ayna Nöronların Sosyal Kognisyondaki Rolü" gibi konularda çalışmalarda bulundu. Daha sonra yurda dönüp zorunlu hizmetini Şırnak- Cizre Devlet Hastanesinde tamamlayan Dr. Seçkin, 2013 yılında ABD'de Northwestern Üniversitesi, Kognitif Nöroloji ve Alzheimer Hastalığı Merkezinde modern davranışsal nörolojinin kurucularından Prof.Dr. Marsel Mesulam ile doktora sonrası araştırma görevlisi (postdoctoral fellow) olarak çalışmaya başladı. Dr.Seçkin, Northwestern Üniversitesi'nde Alzheimer hastalığının fokal formu olan ve dil bozuklukları ile seyreden Primer Progresif Afazilerde anlama bozukluklarının kognitif mekanizmaları ile ilgili yaptığı çalışmalarla Türk Eğitim Vakfı ve Dünya Nöroloji Federasyonundan Araştırma Desteği kazandı.

Dr. Seçkin'in halen yürütmekte olduğu çalışma, "Primer Progresif Afazilerde Leksiko-Semantik Sürecin Göz İzleme (EyeTracking) Tekniği ile İncelenmesini" içermektedir ve bu alanda dünyadaki ilk bilimsel çalışma olma özelliğini taşımaktadır. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement