Manisa'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası, kentte en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen, en çok ihracat yapan, en çok istihdam sağlayan üyelerine plaket takdim etti. Oda yönetimi, 45 yıllık faal üyelerini ve büyümede Türkiye genelinde ilk 100'e giren OSB'deki iki firmayı da ödüllendirdi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 2014 yılındaki tahakkuklara göre en yüksek vergiyi ödeyen ve ekonomiye en fazla katkı sağlayan üyelerini onurlandırmak için "Salihli Ekonomi Ödül Töreni" düzenledi.
Salihli Bizim Ev Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemekli organizasyonda plaket dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmelerin umut verici olduğunu, buna karşın Salihli'nin en önemli iki eksikliğini fakültenin açılmaması ve doğalgazın getirilememesi olarak özetledi. Yüksel, şunları söyledi: "Salihli OSB 14 yılda yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bu bir başarı öyküsüdür. Emeği geçen tüm OSB yöneticilerimizi, çalışanlarımızı ve fabrika açan tüm yatırımcılarımızı kutluyorum. İkinci kısım OSB'nin kamulaştırmasında sona yaklaştık. Alt yapı proje ihalesini yaptık. Yıl sonuna kadar arsa satışlarına başlayacağız. Yatırımcıların karar vermesini kolaylaştıracak ve üretim yapan fabrikaların maliyetlerini düşürecek önemli bir unsur olan doğalgazın Salihli'ye gelmesini çok önemsiyoruz. Yasa gereği 26 bin kişinin doğalgazın getirilmesi için para yatırması gerekiyor. Biz bu konuda diğer kurumlarla ortaklaşa kampanya düzenledik. Fakat müracaat 3 bini bile bulamadı. Bölge milletvekilleri ve hükümetten talebimiz Salihli OSB'ye farklı bir yöntemle doğalgazın mutlaka getirilmesi için çaba göstermeleridir. Kaba inşaatı Odalarımızın ve hayırseverlerimizin katkılarıyla tamamlanan fakülte binamızı Celal Bayar Üniversitesi rektörlüğüne teslim ettik. Bir yılı aşkın süredir bir gelişme olmadı. Fakülte konusu bizim önceliğimizdir."
İş dünyası olarak karşılaştıkları en önemli iki sorunun haksız rekabet ve asgari ücretteki artışın işverenin maliyetlerini yükseltmesi konusu olduğunu vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu: "Meslek odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren biz iş dünyası temsilcilerinin en büyük sorunu, hiç bir kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren, merdivenaltı olarak tabir edilen kayıtsız üreticilerin yarattığı haksız rekabettir. Kayıt dışılığın, biran önce çözülmesi veya en aza indirilmesi konusu, Devletten iş dünyası olarak bizim öncelikli beklentilerimizden biridir. Biz iş dünyasını bu sene en çok etkileyen uygulama asgari ücret artışı oldu. Geçen yıl bir asgari ücretlinin işverene maliyeti bin 496 TL iken, bu sene bin 937 TL'ye çıktı. Yani personel giderimiz yüzde 30 arttı. Emek yoğun çalışan tuğla fabrikaları, gıdacılar, seralar, tekstilciler bu artışlardan önemli ölçüde etkileneceklerdir. Devletimizin bu yükü işverenle biraz daha paylaşmasını beklerdik. Sayın Vergi Dairesi Başkanım, asgari ücret artışları bu sene işverenleri etkileyecektir. 2016 yılı vergi gelirlerinde kuruma ödeyeceğimiz vergiler azalacaktır. Çünkü personel giderlerimiz yüzde 30 arttı. Biz iş dünyası olarak bu seneye mahsus verilen 110 TL desteğin gelecek yıllarda da devam etmesini veya SGK'da ödediğimiz işveren prim oranlarının biraz düşürülmesini istiyoruz."
Törene katılan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da yaptığı konuşmada, fakülte ve doğalgaz konusuna vurgu yaptı. OSB'deki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirten Kayda, protokol imzalanması halinde, fakülte binasının tamamlanması için gerekli olan 4 milyon TL'yi belediye olarak karşılamaya hazır olduklarını ifade etti.
Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan da, işverenin istihdam maliyetinin arttığının farında olduklarını, vergi tasarılarının yasalaşması halinde bu konuda bir çözüm sağlanacağını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gelir Vergisinde ilk 10'a giren, Hüsamettin Kabasakal, Mustafa Başımtekin, Ürfan Söylemez, Erol Cirit, Rifat Güngör, Ertekin Azrak, Nurettin Zar, Ahmet Özbaş, Uysal Kalaycı, Ramazan Gerikoğlu, Kurumlar Vergisinde ise ilk 10'a giren Nazıroğlu Traktör, Can Özel Sağlık Hastanesi, MNS Yumurta, Özel Salihli Sağlık, Şenler Ticaret, Alpet Alkent Petrol, Kösemed Ortopedi, Özpa Özbaş, Darmstadt Ekmek ve Özlem Tarım Ürünleri plaketle ödüllendirildi.
Salihli'de en fazla ihracat yapan 10 firma olan Tuğrul Tarım, Norm Cıvata, Grappa Gıda, Zumdieck Koserve Dondurulmuş Gıda, Sardes Gıda, MNS Yumurta, Rella Gıda, Özlem Tarım Ürünleri, Kösemed Ortopedi ve Baloğlu Gıda ile en fazla istihdam sağlayan Zumdıeck Konserve, Ülkü Toprak Sanayi, Can Özel Sağlık Hastanesi, Özel Salihli Güven Sağlık Hizm., Lider Gıda, Uğur Kiremit, Özel Salihli Sağlık Hizm., Bostan Tarım Ürünleri, Tuğrul Tarım ve Norm Cıvata da ödüllendirildi.
45 yıldır Salihli'de faaliyet gösteren üyeler Uğur Kiremit, Mehmet İlhan Özer, Türkiye Halk Bankası, Abdullah Yavuz, Türkoğlu İnşaat, Süleyman Ayhan, Türkiye Vakıflar Bankası ve B.K.S. Basınçlı Kaplar Sanayi de plaketle onure edilirken, Gündoğdu Gıda ve Rella Gıda da özel ödüle değer görüldü. - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Salihli'de Kent Ekonomi Ödül Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?