Anlamı aydın düşünce olan Rewşenfikir Dergisi ikinci sayısıyla okurlarıyla buluştu. Tek akla, tek fikre, tek üstada, tek dergiye, tek külliyata kapalı geleneksel algının yıkılması ve özgür düşünen, gerektiği yerde aykırı söz edebilen, itiraz etme özverisine sahip bir İslam gençliğinin yetişmesi gerektiğine inandıklarını belirten dergi ekibi amaçlarının eleştirel akla katkı sunmak olduklarını dile getiriyor.
Derginin ikinci sayısında Editör Mustafa Büyüksoy sunuş yazısında; muhafazakâr, maslahatçı, iktidarca savrulmalara karşı üreten, eleştiren, 'olana değil olması gerekene' tabi olmuş devingen bir İslam'a sevdalanmak gerektiğini belirterek, 'Bilal' gibi tevhit sevdasına gönül vermemiz gerektiğini salık veriyor.
Danışma Kurulu Üyesi Eyyüp Karagöl ise 'Biz nerede yanlış yaptık' başlıklı yazısıyla İslami yapıların insanları avlamak, onları yapılarına kazandırmak yerine onlara bir bilinç oluşturmak gerektiğiyle ilgili önemli bir yazı kaleme alıyor derginin bu sayısında.
Yine danışma kurulu üyesi olan Mehmet Pala da daha çok üniversite öğrencilerinin katkı sağladığı dergiyi üniversitenin ihya, inşa ve ıslah açısından misyonunu gündeme alarak üniversitenin nasıl bir değişim ve dönüşüme katkı sağlayacak bir sürece dönüşeceğini derinlikli bir yazıyla kaleme alıyor.
Bir yaşam tarzı olarak 'Takva' konusunu ele alan Yunus Akyıldız, geleneksel anlamıyla günümüze gelen tembellik ve hareketsizlik olarak algılanan takvayı aksiyoner ve dinamizm olarak ele alıyor yazısında.
Bir toplum eleştirisini kaleme alan Oğuzhan Koyuncu, 'Ne yapmalı?' sorusuna cevaplar arıyor yazısında.
İhtilaf ve ittifak ahlakından bahseden Musab İçen, ihtilaf ve ittifakın yerinde kullanıldığında ikisinin de ayrı ayrı rahmete dönüşeceğinden bahsediyor.
Yunus Çetinkaya, Mehmet Demir ile sinema üzerine röportajında bizi İslami sinema, sinemanın gücü, Hollywood sineması gibi konularda aydınlatıyor.
Mehmet Uzun Zaza (Dımılî) diliyle ilgili önemli bir makaleye imza atıyor. Uzun, Zaza dilinin unutulması, Arapça'dan Zazaca'ya tercümenin kolaylığı gibi bir çok konuda açıklayıcı bilgiler veriyor.
Ömer Faruk Taşçı bir kavram araştırması olarak cahillik ve halimlik konusunu kaleme alıyor.
Kitap tanıtımı bölümünde ise Atasoy Müftüoğlu'nun 'Ağır Hasarlı Algılar' kitabına derinlemesine bir bakış atılıyor.
Çayhane Hikmet Okulu projelerinden biri olan Rewşenfikir Dergisi üniversite öğrencileriyle beraber okul döneminde yılda iki defa çıkarılması planlanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Yerel › Rewşenfikir, Aydın Düşünceye Kapı Aralıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?