Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu ile Devlet Halk Dansları Topluluğunun katılımıyla "Rektör Öğrenci Buluşması" gerçekleşti.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, akademik ve idari kadro ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'in konuşmasından önce 15 Temmuz gecesinde bulunan binlerce kahramandan biri olan Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Taha Koyuncu o gece yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz Direnişinin sadece bir kalkışma, darbe girişimi olarak değil aynı zamanda bir vatanperverlik ruhu olarak hatırlanması gerektiğine dikkat çeken Taha Koyuncu "Ben de o ruhun tam ortasındakilerden biri olarak o gece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum diyerek şunları dile getirdi; "Konyalıyım. O gece İstanbul'daydım. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından bulunduğum yerden Kadıköy Belediyesi'nin önüne gittim. Büyük bir kalabalık vardı. Kalabalıkla beraber metrobüs hattını takip ederek köprüye ulaşmaya çalıştık. Köprüye yaklaştığımızda çatışma seslerini duyduk. İlerleyen saatlerde köprü darbecilerden temizlendi. Köprüdeyken her yerin kan gölü olduğunu gördüm. Emniyet güçlerimize, polisimize yardım ettik. Ben askerliğimi Ağrı Doğubeyazıt'ta tankçı olarak yaptım. Bu yüzden tankların çekilmesinde ayrıca bir yardımım oldu. Allah bir daha ülkemize, milletimize böyle bir şeyi yaşamayı nasip etmesin. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese minnettarım. Bugün de böylesi bir etkinliğin düzenlenmesine vesile olan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik'e teşekkür ediyorum."dedi.
Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Taha Koyuncu'ya plaket verdi. Bir Eylül Yerleşkesi konser alanında yapılan Rektör-Öğrenci Buluşmasında öğrencilere ilk ders çerçevesinde 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik 15 Temmuz'da ülkemizin küresel bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Savaşlar, darbeler, terör ve birçok oyunun maalesef bu toprakların yakasını bırakmadığını ifade eden Rektör Çelik; "Her on yılda bir darbe yaşadık. Defalarca demokrasiye müdahale ve muhtıralar oldu. 15 Temmuz'un milli iradeye darbe girişiminden de öte vatanımızın işgalini hedefleyen bir girişimdir. O gece küresel güçlerin 40 yıl emek verdikleri, besleyip büyüttükleri Fetullahçı Terör Örgütünün Silahlı Kuvvetlerimiz içine sızmış hainleri uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla üzerimize saldırdılar." Dedi.
FETÖ'yü kullanan güçlerin ilk denemesini, kamuoyunda MİT krizi olarak bilinen 7 Şubat 2012'de yaptıklarını aktaran Rektör Çelik konuşmasına şöyle devam etti; "Arkasından 2013 Gezi olaylarını örgütlediler. BBC ve CNN International televizyonları adeta ülkemizde iç savaş varmış gibi Gezi Parkından sürekli canlı yayın yapmışlardır. En sinsi darbe teşebbüsünü ise 17-25 Aralık 2013'te Yargı ve Emniyet içerisindeki mankurtlarıyla gerçekleştirdiler. Kadim milletimiz kurulan kumpasları ferasetiyle fark etmiş, FETÖ'ye ve işbirlikçilerine gereken dersi süreç içerisinde vermiştir. Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak tarihte benzeri görülmemiş şanlı bir direniş göstermiştir. Canı pahasına küresel güçlerin maşalarına karşı gereken dersi vermişlerdir. Ne yazık ki; demokrasinin bayraktarlığını yapan küresel güçler bu kanlı girişime darbe demekte zorlanmışlardır. Bu güçler terörist elebaşını ve avanelerini himaye etmektedirler. CIA'nın dizinin dibinde karargah kuran terörist elebaşı, hala örgütüne talimat vermeye devam etmekte, uyuşturulmuş yandaşlarına ülkemiz aleyhine bütün dünyada lobi faaliyetleri yaptırmaktadır. Bütün bunlara rağmen müttefikimiz ABD, terör örgütü liderine şu ana kadar herhangi bir kısıtlama getirmemiştir. Olaya hukuki değil tamamen siyasi olarak baktıkları hepimizin malumudur. Terörist elebaşı Batını'nın hizmetine amade olduğunu açıkça ifade etmektedir. İslam Dünyasına karşı çok kullanışlı, böylesine sadık adamlarını iade etmek istemedikleri, ülkemizi oyaladıkları görülmektedir. Oyun büyük değerli gençler. Küresel bir güç olma yolundaki ilerleyişimizi engellemeye çalışan şer odaklarına karşı 2. Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Hepimize düşen bu saldırılara karşı her şeyi bir kenara bırakıp, omuz omuza Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu yeniden canlandırdığımız Yenikapı Ruhunu devam ettirmektir."
Rektör Çelik'in konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu konseri ve Devlet Halk Dansları Topluğunun gösterimi gerçekleşti.
Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Hasan Öztürk, Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü Davut Çetindağ, Devlet Halk Dansları Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin ile solistler Yıldız Çam Özdemir ve Cengizhan Akar'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket verdiler. - UŞAK
Son Dakika › Yerel › Rektör Çelik'ten İlk Ders '15 Temmuz Darbe Girişimi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?