Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kurucuları arasında yer alan ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Eren'in yaş haddinden emekli olması nedeniyle, GAÜN Rektörlük Makamı tarafından emeklilik töreni düzenlendi.
Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Mühendislik Bölümünü Gaziantep Üniversitesinin yüzük taşı olarak nitelendirerek, ilk temellerinin 1973'te tarihinde atıldığını ifade etti.
Asistanlığından bu zamana kadar verdiği hizmetler için Prof. Dr. Sami Eren'e Gaziantep Üniversitesi adına en kalbi teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Coşkun, "Bu süreç içerisinde emek vermiş çok değerli hocalarımız var. Üniversite olarak kuruluş günlerinden artık 41 yaşına geldik. Sami Hoca da o günden beri burada hizmet verdi. Sami Hocayla birlikte çalıştık, çeşitli yönetim organizasyonlarında görev aldık. Karşılıklı konuşulabilir ve işini iyi yapan bir büyüğümüz olarak zihin dünyamda bir izlenim bırakmıştır. Sami Hoca ile hep medeni, etik, güzel ve anlamlı ilişkiler kurduk" dedi.
Kurumsal hafızayı devam ettirmenin gerekliliğini vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, "GAÜN, Gaziantep Üniversitesi bir kimlikse ki artık böyle iddia ediyoruz. Böyle olması gerektiği için de canhıraş bir çaba veriyoruz. Buradan ayrılan, emekli veya öğrenci olarak mezun olan herkesin bu kimliği onurla üzerinde taşıdığı bir üniversite olmak istiyoruz. Bu konuda da çok mesafe aldık. Bu kurumsal hafızayı temsil edecek, bu kimliği pekiştirecek ögeleri de tesis etmemiz lazım. Bunlardan biri de emekli olan kıdemli hocalarımızı tekrar üniversitede, zaman zaman konferanslar verdirerek, gelmelerine fırsat tanıyarak, geldiklerinde kitap okuyup arkadaşlarıyla konuşabilecekleri her bölümde böyle bir odanın tesis edilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" diyerek, günün anısına Prof. Dr. Sami Eren'e plaket takdim etti.
Törende oldukça duygulanan ve hüzünlenen Prof. Dr. Sami Eren Gaziantep Üniversitesinin birçok ilklere sahne olduğunu belirterek, 1973 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi olarak Gaziantep'te Makine Mühendisliği Bölümü açıldığını ve sınava girerek genel kimya asistanı olarak kabul edildiğini ifade etti.
1977 yılında Türkiye'de ilk defa Uygulamalı Kimya Bölümü adında bir bölüm kurduklarını belirten Prof. Dr. Eren, "Bu bölümde yeterince öğretim üyesi olduğu için de doktora programında kabul edildi. Doktora programına Prof. Dr. Zerrin Söylemez ile birlikte ilk öğrenci ve dolayısıyla da ilk doktora öğrencileri olarak kayıt olduk" diyerek, eğitim hayatı ve yaşamından anıları katılımcılarla paylaştı.
"Sami Bey deyince akla üniversitesinin kuruluşu geliyor" diyen Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz, işine karşı gösterdiği özene dikkat çekti. Mesai arkadaşlığı yaptığı dönemlerden anıları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Filiz, Prof. Dr. Eren'e emeklilik hayatını sağlıklı bir şekilde geçirmesini diledi.
Prof. Dr. Sami Eren'e üzerinde Mühendislik Fakültesini öğretim üyelerinin imzalarının bulunduğu bareti günün anısına hediye eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, işine çok özen gösterdiğini belirterek, öğrencilik yıllarında Prof. Dr. Sami Eren'den iyi bir kültür ve ders aldıklarını vurguladı.
GAÜN Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Söylemez, Prof. Dr. Eren'in çok sevgi dolu bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Makine Bölümünün ilk asistanı olduğu için bölümün kapılarının her zaman kendisine açık olduğunu sözlerine ekledi. Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner ise Prof. Dr. Eren'in doğru bildiğinin her zaman arkasında durduğunun altını çizdi.
Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törene; GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Prof. Dr. Sami Eren İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?