Önce Eğitim Sonra İhracat - Son Dakika
Yerel

Önce Eğitim Sonra İhracat

Önce Eğitim Sonra İhracat

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Akademisi’nin ilk eğitimleri başlıyor.

27.01.2015 09:40

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Akademisi'nin ilk eğitimleri başlıyor.

Yaşar Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek eğitimlerle Egeli ihracatçı firma sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar hızla gelişen rekabet koşullarında yeni fikirleriyle firmalarının fark yaratmalarını ve karlılıklarını artırmalarını sağlayacak.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) arasında "İnovasyon Yönetimi Akademisi" işbirliği protokolü imzalandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sabri Ünlütürk, Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlattı.

İnovasyon Yönetimi Akademisi'nin firmaların zorlu koşullarda ihracat ve karlılık oranlarını artırabilmeleri için tasarlandığını belirten Ünlütürk, "Bilindiği gibi firmalarımızın ortak sorunu, katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri. Bizler de bu noktadan hareketle, ekonomimizin temelini oluşturan ihracat firmalarımızın inovasyonla daha çok katma değer sağlamalarını hedefledik." dedi.

Türkiye'nin ortalama ihracat fiyatının kg. başına 1.6 dolar olduğunu anlatan Ünlütürk, Almanya ve Japonya'nın ortalama ihraç fiyatının 4 dolar, Güney Kore'nin ise 3 dolar seviyesinde olduğunu Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için ihracatta bu rakamlara ulaşması gerektiğini, yüksek katma değerli ürün üretiminin de Ar-Ge, İnovasyon ve tasarımdan geçtiğini dile getirdi.

HEDEF TÜM TÜRKİYE

Programın hangi eğitimleri kapsadığına da değinen Sabri Ünlütürk şunları söyledi:

"Pilot eğitimlerini tamamladığımız İnovasyon Yönetimi Akademisi'nde bundan sonraki hedefimiz, programı tüm Türkiye'ye yaygınlaştırarak katma değerli ürün ve hizmetlerin geliştirilmesiyle 2023 ihracat hedefimize emin adımlarla ilerlemeyi sağlamaktır."

BİLİMLE SANAYİ BULUŞUYOR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da İnovasyon Akademisi'nde gerçekleştirilecek eğitimlerin gerçek yaşamla bilimi buluşturacağını söyledi. Prof. Dr. Barkan, "Eğitimlerle katılımcılar inovasyon konusunda yeterli bilgi altyapısına sahip olacak. İnovasyon için gerekli finansman kaynakları hakkında bilgi sahibi olacaklar ve uygun finansman kaynakları için projeler hazırlayabilecekler" dedi.

YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ise; "Üniversite öğrencilerine, mezunlarına ve üniversite dışına yönelik planlanan sertifika eğitimi İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye'de üniversite işbirliğinde gerçekleşecek ilk program olacaktır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önce Eğitim Sonra İhracat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement