Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Gaziantep'te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk. Girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı" dedi.
Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) bu haftaki konuğu Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu oldu.
Cahit Nakıboğlu, katılımcılara Anadolu şehrinde kurulup dünyaya açılan Naksan Holding'in başarı hikayesini anlattı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen seminer, Naksan Holding'in tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu ticaret hayatındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
40 YILDA 40 GÜN TATİL YAPMADIM
Kırk yılda 40 gün tatil yapmadığını, günde bir fiil 16 saat çalıştığını ifade eden Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, üretmenin zorluğuna işaret ederek "Sanayicilerin heykelini dikmek lazım" ifadesini kullandı.
AMİRAL GEMİMİZ NAKSAN PLASTİK
Naksan Holding bünyesinde Naksan Plastik, Nakpilsa Dokuma, Royal Halı, Pierre Cardin Halı, Atlas Halı, Royal BCF, Adularya, Elmacı Pazarı, Naksan Teknoloji, Elma Sepeti, Verimli Plastik, Rinak Lojistik ve Loom gibi şirketler bulunduğunu ifade eden Nakıboğlu; holdingin amiral gemisinin Naksan Plastik olduğunu söyledi.
Nakıboğlu, "Naksan Plastik gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok şirketin tedarikçisidir. 1995 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında sürekli kendine yer bulmuştur. Ayrıca Türkiye'nin en büyük 500 sanayici kuruluşu listesindeki 300 firmanın da tedarikçisi konumundadır" diye konuştu.
Enerji sektörüne ise Adularya Şirketi ile girdiklerini belirten Nakıboğlu, şirket bünyesindeki termik santrallerinin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını ve yıllık bazda 2.2 KWH elektrik üretileceğini söyledi.
Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep'in teşviklerden ve kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamasına karşın örnek bir sanayileşme başarısı gösterdiğinin de altını çizerek, "Belki de böylesi iyi oldu. Yapılan araştırmalar kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğunu ortaya koymuştur" dedi.
BUGÜNLERE GİRİŞİMCİLİK RUHUMUZ İLE GELDİK
Gaziantep'te yeterli tarım alanı ve devlet yatırımı olmadığını anımsatan Nakıboğlu, bunun da kent halkının girişimci kimlik kazanmasına vesile olduğunu bildirdi.
"Gaziantep'te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk. Girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı" diyen Nakıboğlu, şöyle devam etti:
"Gaziantepli bu başarıyı girişimci ruhu ile elde etmiştir. Yapılan araştırmalar da bizi haklı çıkarıyor. Kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğu ortaya konulmuştur. Biz teşvikle değil, gücümüzü bilerek, genlerimizde, DNA'larımızda olduğuna inandığımız girişimcilik ruhumuz ile sanayileşmede Gaziantep Modelini oluşturduk."
BAŞARI, ÖZGÜVENLE BİRLİKTE GELİR
Okul yıllarındayken iş hayatına atılmanın önemine dikkat çeken Nakıboğlu, "Çocuklarınızı küçük yaşlarda iş yaşamına hazırlayın" tavsiyesinde bulundu.
İş hayatında başarının özgüvenle geldiğini kaydeden başarılı işadamı Nakıboğlu, "Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısızlık onu bulur. Onun için her kim olursa olsun; işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz" ifadelerini kullandı.
Seminerin sonunda katılımcıların sorularını içtenlikle cevaplayan Cahit Nakıboğlu'na günün anısına plaket takdim edildi. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Nakıboğlu: 'Kamu Yatırımlarının Olmaması Bizi Sanayiye Yönlendirdi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?