"Mutlu Aile" Konulu Ulusal Fotoğraf, Afiş ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Yerel

"Mutlu Aile" Konulu Ulusal Fotoğraf, Afiş ve Kısa Film Yarışması

"Mutlu Aile" Konulu Ulusal Fotoğraf, Afiş ve Kısa Film Yarışması

"Ateşin Düştüğü Yer" filminin yönetmeni İsmail Güneş: "Filmde merhameti konu aldım ve öyle bir damarımız olduğunu hatırlatmak istedim"

25.10.2013 19:18

Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Mutlu Aile" konulu ulusal fotoğraf, afiş ve kısa film yarışması kapsamında,  "Ateşin Düştüğü Yer" filmi üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

"The İmam" filminin de yönetmeni İsmail Güneş, Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nde izlenen "Ateşin Düştüğü Yer" filminin ardından düzenlenen söyleşide, 2012'de gösterime giren bu filmi üzerine öğrencilerle sohbet etti.

Sinema ile küçük yaşlarda, bir askeri birliğin komando çadırında tanıştığını belirten Güneş, daha sonraları da zor şartlar altında, bir okulun duvarına yansıtılan siyah beyaz kısa filmler seyrettiğini anlattı.

İlkokulda bir öğretmeninin "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "sinemacı olacağım" cevabını verdiğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"Yatılı okul zamanında, okulun sinema kolunun her hafta getirdiği filmleri seyrettiğimi hatırlıyorum. Tabii çok zor şartlar altında seyrederdim. Bütün lise hayatı boyunca muhakkak bir şekilde sinema dünyasına geçmem gerektiğine karar verdim. Bir arkadaşım beni yeni kurulmakta olan bir film şirketine götürdü. Beni 1977'de Natuk Baytan'ın yanına asistan olarak gönderdiler. O dönemler 8 milimetre bir film aldım ve ilk kısa metraj filmim olan 'Karanlık Bir Dönemdi'yi çektim. Tabii o zamanlar filmi tam olarak bitirmek çok zordu. 1982'den sonra imkanlar doğdu ve filmin seslendirmesini yaptım. Filmim, aynı yıl içinde kısa film dalında İFSAK tarafından ödüllendirildim. Daha sonra gazetecilik dönemlerim başladı. Bir gazetede 4 yıl fotoğraf çektim ve 1986'da o meslekten istifa ettim. 1986 yılında ilk uzun metraj filmim 'Gün Doğmadan'ı çektim. Sonra iki yılda bir 5 yılda bir derken toplamda 10 tane sinema filmi gerçekleştirdim. Ateşin Düştüğü Yer, üçlememin son filmi yani 3. filmi. Filmin ilk yarım saati gerçek hayattan alındı. Kalanları da yaşanılan ve toplumun içinde olan kesitlerden oluşturuldu. Filmde merhameti konu aldım ve öyle bir damarımız olduğunu hatırlatmak istedim."

Film eleştirmeni İhsan Kabil ise İsmail Güneş'in genellikle toplumsal sorunlar üzerinde filmler yapmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Güneş'in filmlerinde yöresel dilleri ve kıyafetleri de önemsediğini aktaran Kabil, "Ateşin Düştüğü Yer'de, toplumsal bir yara konu alnıyor. Film seyredilirken, insanların iç dünyasına giriyor. Olay bize bir aile resmi verildikten sonra başlıyor" dedi.

Güneş ve Kabil, konuşmaların ardından öğrencilerin sinema sektörüyle ilgili sorularını yanıtladı.

Programa, Konya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Selçuk Üniversitesi öğrencileri ve sinemaseverler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Mutlu Aile' Konulu Ulusal Fotoğraf, Afiş ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement