Muş'ta, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
2014-2015 eğitim öğretim yılıyla ilgili Hikmet Uluğbay İlkokulu'nda düzenlenen programa Vali Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Akar, Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş'ta 135 bin 688 öğrenci ile 5 bin öğretmenin 698 okulda eğitim öğretime başladığını söyledi. "Okulların açılmasıyla, ailelerimizin tatlı heyecanı yanında biz eğitimcilerde, öğrencilerimize kavuştuğumuz için mutluluk yaşamaktayız" diyen Cevdet Arslan; "Çocuklarımıza bilgi öğretmek, bilgilerini arttırmak, onları ailelerine, çevrelerine, vatanına ve milletine faydalı birer fertler olarak yetiştireceğimiz eğitim yuvalarımız açıldığı için mutluyuz. 'Bilgi kuvvettir, bilgili olan güçlü olur' atasözüne istinaden çocuklarımızı ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olarak yetiştireceğimiz için mutluyuz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ise; eğitimin, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran, olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç olduğunu belirterek; "Bunun içindir ki bir ülkenin kendisini nasıl tanımladığını ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesi, o ülkenin eğitim sistemi ve onu ne ölçüde hayata geçirebildiğidir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olarak rekabette üstünlük sağlamak amacıyla, amansız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarıştan başarılı olması ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmesinin yolu, iyi bir eğitim sisteminden ve bunun başarılı bir şekilde uygulanmasından geçmektedir. Bakanlığımızın bu amaçla gerçekleştirdiği zorunlu eğitiminin 12 yıla çıkartılması, öğretim programlarının günün şartlarına uygun olarak yenilenmesi ve geliştirilmesi, ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması, okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, 'Okullar Hayat Olsun Projesi'yle okullarımızın çevreyle bütünleşmesi, taşımalı eğitimin her kademede uygulamaya konulması, okul pansiyonlarının fiziki şartlarıyla hizmet kalitesinin yükseltilmesi, burs ücretlerinin günün şartlarına uygun hale getirilmesi, okullar arası kalite farklılığının giderilmesi, Fatih Projesi'yle okullarımızda akıllı tahta uygulanması dahil teknolojik altyapının gerçekleştirilmesi, her kademede okullaşma oranlarının planlanan hedeflere yükseltilmesi ve benzeri çalışmalarının büyük bir memnuniyetle müşahede etmekteyiz" dedi.
Vali Vedat Büyükersoy ise, iyi bir eğitimin iyi bir iş, iyi bir AŞ ve sağlık olduğunu söyledi. Eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu dile getiren Büyükersoy; "Güçlü ve kuvvetli olmak için bilgili olmaya ihtiyaç vardır. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki dünyamızda çok akıllı ve çok bilgili insanların iyilik yapmak için yeterli olmadığının birçok örnekleri vardır. Hiroşima'ya atılan atom bombasını imal edenler de çok akıllı ve bilgili insanlardır. Ancak sonuç hiçte öyle olmadı. Demek ki sadece bilgi ve akıl yeterli bir kaynak değil, onun için biz çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı vicdanı olan temel hak özgürlüklere saygılı daha çok demokrat daha özgürlükçü bireyler olarak yetiştirmek zorundayız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, okula yeni başlayanlara çiçekler verildi. Tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi. - MUŞ
Son Dakika › Yerel › Muş'ta İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?