Mülteci Gençler Kütahya'nın Tarihi Yakından Tanıdı - Son Dakika
Yerel

Mülteci Gençler Kütahya'nın Tarihi Yakından Tanıdı

Mülteci gençler Kütahya'nın tarihi yakından tanıdı Savaş bölgelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci öğrenciler, kentin müzelerine kayran kaldıKÜTAHYA - Kütahya'da eğitim-öğretimlerini sürdüren 140 mülteci öğrenci, kentin müzelerini ve tarihi mekanlarını gezdi.

20.12.2017 11:46

Mülteci gençler Kütahya'nın tarihi yakından tanıdı

Savaş bölgelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci öğrenciler, kentin müzelerine kayran kaldı

KÜTAHYA - Kütahya'da eğitim-öğretimlerini sürdüren 140 mülteci öğrenci, kentin müzelerini ve tarihi mekanlarını gezdi.

Kültür Bakanlığı'nın 180 günlük eylem planı kapsamında Türkiye'de bulunan öncelikli Suriyeli sığınmacılar olmak üzere mülteci statüsünde olanlara kendi yaşadıkları şehirleri daha yakından tanımaları amacıyla etkilik düzenlendi.

Kütahya'da gerçekleştirilen geziye yaklaşık 140 sığınmacı öğrencinin katıldığını söyleyen İl Kültür Müdür Vekili Muammer Özer, çalışmalara Milli Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği yapılarak başlandığını söyledi. Özer, "Projemiz Kültür Bakanlığının 180 günlük eylem planı kapsamında Türkiye'de bulunan öncelikli Suriyeli sığınmacılar olmak üzeri bir mülteci statüsünde olanlara kendi yaşadıkları şehirleri daha yakından tanımaları amacı ile yapılan bir proje. Projeye Suriyeliler başta olmaz üzere yaklaşık 140 sığınmacı öğrenciyi Arkeoloji Müzesi, Çini Müzesi, Kossuht Müzesi, Kütahya Kalesini ve Germiyan Sokağı'nı gezdirdik" diye konuştu.

Tarihi eserler ile yakından ilgilenen mülteci öğrenciler ise, müzelerden oldukça etkilendiklerini ve geziden de memnun kaldıkları söylediler.

Mülteci Gençler Kütahya\'nın Tarihi Yakından Tanıdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülteci Gençler Kütahya'nın Tarihi Yakından Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement