Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temsilci Başkanı Jale Hülya Alcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Toplumsal değişme ve gelişmeye paralel olarak yaşam alışkanlıklarının da değiştiğinin altını çizen Alcan, değişimlerin toplumu çoğu kere olumlu yönde etkilerken bazıları da çıkmazları beraberinde getirmekte şiddet ise tüm dünyanın kabul ettiği ve önleme konusunda çaba sarf ettiği evrensel sıkıntılarına destek olan, aynı zamanda da istihdam içinde yer alan kadının çoklu düşünme yeteneğine iş dünyası, sosyal hayat ve siyasette ihtiyaç olduğunu söyledi.
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temsilci Başkanı Jale Hülya Alcan, "Şiddet ve kadın ile ilgili sorunlar, kadın hakkında oluşan yanlış düşünceler sadece doğu toplumlarının ya da İslam toplumlarının sorunu değil tüm dünyanın kabul ettiği ve önleme konusunda çaba sarf ettiği evrensel problemlerden biridir; şiddet ister kadına yönelik olsun isterse toplumsal olsun şiddetten sonrasında ne yapılacağından önce şiddetin nasıl azaltılacağı ve nasıl önleneceği konusu önemlidir. Sosyal meselelerde sorunlar evrensel olsa da çözümler kültürel yapıdan ayrı tanımlanamaz. O nedenledir ki uluslar arası metinler yol gösterici olmakla beraber kendi cevaplarımızı kendimiz oluşturmalıyız kaldı ki İslam dini kadına gereken önemi vermiştir. Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Şiddet, günümüzde toplumsal çıkmazlardan biri olarak önümüzde durmakta kadına yönelik şiddet ise tüm dünyanın kabul ettiği ve önleme konusunda çaba sarf ettiği evrensel problemlerden biridir. Ülkemizde kadına karşı şiddet her gün giderek ve farklı biçimlerde artıyor.Kadını şiddete karşı koruyucu ve önleyici tedbirler yetersiz Türkiye'de her ay 19 kadın şiddet görerek ölüyor Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre günde 138, saatte 6, her 10 dakikada bir aile içi şiddet olayı olmaktadır yine çalışma hayatı içerisinde yüzde 59 kadın mobbing mağduru durumun vahameti her yönüyle ortadadır.Kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve kalıcı çözüm yolları TBMM, ilgili bakanlık, üniversiteler, sivil kitle örgütleri, vakıf, dernekler tarafından öncelikli konular arasında ele alınmalı şiddete uğradıktan sonra sağ kalma becerisi göstere bilen kadınlara yönelik düzenlemeler olarak kalmamalıdır. Kadına uygulanan şiddetle mücadele konusunda toplumsal bir zihniyet değişimini hedefleyen düzenlemelere ihtiyacımız var. Kadına yönelik şiddet çoklukla gönül ya da kan bağı olan kişi ya da kişilerden geliyor ancak çalışma hayatında şiddet güçlüden güçsüze, erkekten kadına, gençten yaşlıya, anneden çocuğa, çocuktan oyuncağa ya da arkadaşına(akran zorbalığı) doğru yönlendirilen bir çoğalma içinde Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği işyerinde psikolojik taciz, kadın-şiddet ve akran zorbalığı (bulling) ile mücadele ediyor.8 Mart Dünya Kadınlar Gününde saygı değer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum." Diye konuştu. - ERZURUM
Son Dakika › Yerel › Mobbing ile Mücadele Derneği Temsilcisi Alcan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?