Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Mütevelli Heyeti muhtar üye seçimini gerçekleştirdi. Milas'ta seçilen Mütevelli Heyeti'nin amacı ise maddi durumu yetersiz olan vatandaşları tespit edip onlara yardım etmek.
Milas Kaymakamlığı ve Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nda, Mütevelli Heyeti muhtar üye seçimi yapıldı. Gerçekleştirilen seçim dün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda düzenlendi. Toplantı salonunda gerçekleştirilen seçime; Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı ve Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Vakıf Müdürü Cihan Kuran, 132 mahalle muhtarından ise 87 Kişi katıldı.
Düzenlenen toplantıda, Milas Kaymakamı Fuat Gürel 2015 yılı sosyal yardım faaliyetleri hakkında muhtarlara bilgi verdi. Kaymakam Gürel, konuşmasının devamında vatandaşların yardımlardan faydalanması için muhtarların bir köprü görevi gördüğünü, bundan sonra da muhtarlar ile beraber vatandaşlara hizmet etme noktasında üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. Gürel toplantıda ayrıca, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Günlük Mahalle Muhtarı Bekir Çınar'a da rahmet diledi.
"ÇÖPLERİMİZ TOPLANMIYOR"
Gürel, toplantı sırasında muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlar; mobese kamerası ve mahallelerden alınmayan çöplerin sorununu dile getirdi. Gürel, sorunların giderilmesi için Milas Belediyesi'yle iletişime geçerek elinden geleni yapacağını belirtti.
Salt çoğunluğun geldiği toplantıda seçim, açık oy yöntemiyle gerçekleştirildi. Mütevelli Heyeti üyeliğine; Hacıapti Mahalle Muhtarı Osman Çimen, Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, Avşar Mahalle Muhtarı İsmail Kop ve Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay aday oldu.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cihan Kuran'ın yönettiği seçimde, çoğunluk açık oy usulü yöntemine karar verdi. Ardından adaylar toplantı salonundan çıkarıldıktan sonra seçime başlandı.
Yapılan açık oylamada; Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı 62 oy, Hacıapti Mahalle Muhtarı Osman Çimen 59 oy, Avşar Mahalle Muhtarı İsmail Kop 51 oy, Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay 44 oy aldı. Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı ve Hacıapti Mahalle Muhtarı Osman Çimen asıl üyeliğe, Avşar Mahalle Muhtarı İsmail Kop ve Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay yedek olarak 2016 faaliyet yılı Mütevelli Heyeti muhtar üyeliğine seçildi.
MÜTEVELLİ HEYETİ KİMLERDEN OLUŞUR?
Milas KaymakamI, Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Milas Belediye Başkanı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü, Milas İlçe Müftülüğü, Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, 2 Mahalle Muhtarı, basın, odalar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler komisyonda bulunuyor.
Gürel, komisyon hakkında şunları dile getirdi; "Kurum her hafta Milas'ta Perşembe günleri toplanıyor. Komisyonun amacı, ilçede maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden fakir-fukara fonundan gönderilen paraları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespit edilip adaletli bir şekilde dağıtılmasıdır. Onların sorunlarına çözüm üretmektir. Üyelerimiz gönüllü hizmet veriyor. Vatandaşların derdini dinleyip, onlara zaman ayırabilecek kişiler komisyona seçiliyor" dedi.
2015'te VATANDAŞA YARDIM YAĞDI
Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde ilçede yaşayan çok sayıda ihtiyaç sahibine nakdi yardım yaptı. Gerçekleştirilen yardımlarla beraber, devlet vatandaşın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
Milas Kaymakamlığı ve Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda Mütevelli Heyeti muhtar üye seçimini gerçekleştirdi. Seçim sonucunda Bayram Arıcı ve Osman Çimen salt çoğunlukla üye oldu. Toplantıda konuşan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, 2015 yılında yapılan sosyal yardımların istatistiki rakamlarını açıkladı. İlçede yaşayan çok sayıdaki ihtiyaç sahibine yapılan sosyal yardımlar, devletin vatandaşın yanında olduğunu gösterdi.
EŞİ VEFAT EDEN 938 KİŞİYE YARDIM EDİLDİ
Vakfın eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programından 938 kişiye 2 milyon 298 bin 750 lira nakdi yardım yapıldığını belirten Gürel, 4 bin ihtiyaç sahibine de 958 bin lira verildiğini aktardı.
Vakfın belirli kriterlere göre yaptığı yardımlar konusunda bilgi veren Gürel; "653 aileye 214 bin 993 lira çocuk yardımı, 130 kişiye şartlı sağlık yardımında 32 bin 690 lira, şartlı gebelik yardımı kapsamında 2 kişiye 245 lira yardım verildi. Vakıf olarak 38 kişiye tek kişilik maddi yardımda, 11 bin 430 lira, 2022 sayılı yasa gereği 65 yaş üstü ekonomik durumu iyi olmayan kişilerin aldığı yaşlı aylığını, Milas'ta toplamda 1301 kişiye 2 milyon 132 bin lira yardım, engelli aylığı alan 757 kişiye 333 bin 734 lira nakdi yardım, 18 yaşın altındaki engelliler için de 153 kişi engelli yakınına 94 bin 498 lira yardım yapıldı. Yabancı yardımı geneli Suriyeli uyruklu 7 kişiye, 5 bin 680 lira, Milas'ta maddi durumu kötü olan 49 muhtaç asker ailesine, bu kapsamda 70 bin 500 lira yardım yapıldı. Yeni yürürlüğe giren öksüz ve yetim hakkı yardımı kapsamında yine maddi durumu kötü 10 kişiye, 4 bin 100 lira yardımda bulunuldu." - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › Milas'ta Devlet Vatandaşın Yanında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?