Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi, öğrencilerini bekliyor. Geçen yıl öğrenci almayan fakülte, bu yıl 10 kontenjan açtı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bedii Cicik, "Okulumuzun en önemli özelliği, buradan mezun olan öğrencilerimiz mühendis unvanıyla mezun olmakta. Öğrencilerin bu yıla özel en önemli avantajı geçen yıl öğrenci almadığımız için taban puanının olmamasıdır" dedi.
1992 yılında kurulan ancak 1995-1996 yılında öğrenci almaya başlayan MEÜ Su Ürünleri Fakültesi, bugüne kadar birçok mezun verdi. Son yıllarda su ürünleri fakültelerindeki sıkıntılardan dolayı öğrenci kontenjanı konusunda sıkıntıları bulunan fakülteye, bu yıl 10 kontenjan verildi. Türkiye'de 25 su ürünleri fakültesinden biri olan MEÜ Su Ürünleri Fakültesi, bu yıl yeni öğrencilerini bekliyor. Bu bölümün birçok avantajı olduğunu söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bedii Cicik, fakültelerinin 1995 yılından bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi. İlk mezunlarını 1999 yılında verdiklerini belirten Cicik, "Fakültemiz 4 profesör, 9 doçent, 7 yardımcı doçent, 6 araştırma görevlisi olmak üzere 26 öğretim elemanı ile akademik faaliyetlerini yürütmekte. Fakültemizde aynı zamanda proje kapsamında araştırmalarda yürütülmekte. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 25 su ürünleri fakültesinden sadece 3'üne kontenjan verildiği için fakültemize kontenjan verilmemişti. Ancak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında fakültemize 10 kontenjan verildi. Bu kontenjanlar için tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Fakültemizde eğitim ve öğretim yılı 4 yıl sürelidir. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz mühendis unvanıyla mezun olmakta. Öğrencilerimiz eğitim, öğretim süreçleri içerisinde özellikle 3. sınıfta Erasmus Programı çerçevesinde Estonya, Finlandiya ve Polonya'da yurt dışı eğitim olanaklarından yararlanmaktadırlar. Aynı zamanda en önemli avantajımız, bu yıl verilen 10 kişilik kontenjan da barajı aşmış öğrencilerimiz tercihleri yaparak, tercih sıralarına göre yerleştirilecekler. En önemli avantajları geçen yıl öğrenci alınmayışından dolayı taban puanınını olmamasının önemli bir avantaj sağlayacaktır"şeklinde konuştu.
"İSTİHDAM SAHALARI GENİŞLEDİ"
Mühendis unvanıyla mezun olan öğrencilerin istihdam sahalarıyla ilgili de bilgiler veren Cicik, "Mezun olan öğrencilerimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı il, ilçe tarım müdürlüklerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı devlet su işlerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı kurumlarda su ürünleri mühendisi olarak istihdam edilmektedirler. Aynı zamanda belediyelerde, özellikle belediyelerin balıkçı halleri kompleksi kontrolünde yine su ürünleri mühendisi olarak istihdam edilmektedirler. Yine kamu bankalarında su ürünleri mühendisi olarak istihdam edilmektedirler. Bunlar özellikle kamu bankalarının tarımsal destek projelerinin değerlendirilmesinde görev almaktadırlar. Özel sektörde, özellikle yetiştiricilik ve işleme fabrikalarında, su ürünleri mühendisi olarak istihdam edilmektedirler. Yine kamuda devlet memuru olarak yerleştirilebilirler. Yani istihdam sahaları genişledi. Bu yıl 10 kişilik kontenjanımız var. Su ürünleri mühendisi olmak isteyen bütün öğrencilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.
Fakültelerine gelen öğrencilerin kendi fakülteleri dışında bazı bölümlerde ikinci bir diplomayı daha alabileceğini kaydeden Cicik, "Su ürünleri mühendisliğini kazanan öğrenciler, aynı zamanda üniversitemizin Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği bölümlerinde, Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde çift dal, yan dal yapabilmekte, diplomalarını alabilmekte. Yani su ürünleri mühendisi olarak mezun olabildiğim gibi, aynı zamanda gıda mühendisi, çevre mühendisi, biyolog unvanlarını da bir öğrenci alabilir. Bunların koşulları var tabi ama yapılmayacak şeyler değil" ifadelerini kullandı. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Meü Su Ürünleri Fakültesi Öğrenci Bekliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?