Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Kore Cumhuriyeti Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Gelecek Planlama Bakanlığı tarafından düzenlenen, Bilim ve Teknoloji Parkları Eğitim ve Öğretim Programı'na katıldı.
Mersin Teknopark'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim toplantıları boyunca ülke deneyimlerini paylaşan 23 ülke katılımcısı mevcut durum, benzerlik ve farklılıklar temelinde tartışmalar gerçekleştirdi. STP tarafından yürütülmekte olan eğitim programında uluslararası arenada güçlü paydaşlarla, mevcut yasal çerçeve ve ihtiyaçlar üzerine görüş alışverişi gerçekleştirildi. Mersin Teknopark program kapsamında konuyla yakından ilgili kurum ve kuruluşlardan Kore Ulusal Temiz Üretim Merkezi, Daejeon Teknopark, ETRI Teknoloji Merkezi, Kore KAIST Üniversitesi ziyaretlerinde bulundu. Saha ziyaretleri sırasında her kurum ve kuruluş, kendi organizasyon yapıları, gelişim süreçleri, misyon ve işlevleri, faaliyetleri, faaliyet alanlarındaki mevcut durum ve öngörülere ilişkin hazırladıkları sunumlar ve program katılımcılarının sorularına verdikleri kapsamlı yanıtlarla Kore kalkınmasının anlaşılmasına katkıda bulundu. Ayrıca, Mersin Teknopark ve Kore Teknopark arasında muhtemel işbirlikleri görüşüldü. Eğitimin, verimlilik stratejisi ve eylem planı hazırlanması çalışmasına ayrılan kısmında, Mersin Teknopark tarafından Türkiye ekonomisinin kuruluşundan bu yana geçirdiği dönüşümler ve bu dönüşümlerin verimlilik göstergeleri anlatıldı. Türkiye ekonomisinin yapısal özelliklerini ortaya koyan bu bilgilerin ışığında, ülkeler kendi eylem planlarını hazırladı. Kore heyetinin konuyla ilgili sunumunda ise Kore'de uygulanan verimlilik politikalarının üretim ve sınai teknoloji temellerinde geçirdiği evrim özetlendi.
Bölgesel kalkınma çalışmaları içinde önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, "Ülke ekonomisi için uzun soluklu verimlilik artışı için yapılacaklar ve ihtiyaç analizleri, fizibilite çalışmaları, planlama, hedefler belirleme, koordinasyon ve tüm bu süreçte işletmeleri teşvik etmek teknoparkların rolleri arasında yer alabilir. Belirgin bir deneyim ve yeteneğe sahip hedef sektörlerde ulusal yenilik kapasitesinin artırılması, düşük verimliliğe sahip görünen sektörlerde tasarım yeteneklerinin artırılması, ileri teknoloji sektörlerinde doğrudan yabancı yatırımları çekmek ve yerel işletmelere bilginin yayılması için gerekli önlemleri almak verimlilik stratejisinin yönelimi olabilir. Eğitimin bu senaryoda en önemli rolü oynadığı söylemek mümkündür" dedi.
Durmaz, yakın zamanda Mersin Teknopark akademiyi kuracaklarının da müjdesini vererek, "Mersin'in teknoloji ve inovasyon alanında kalkınma süreci içerisinde Teknopark'a büyük görev düşmektedir" diye konuştu. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Mersin Teknopark İnovasyonda Güney Kore ile İşbirliğine Başlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?