Adana'da MAZLUMDER üyesi bir grup, 28 Şubat 1997 "Post modern" darbesi mağdurları için protesto gösterisi düzenledi. Yapılan açıklamada, " 28 Şubat'ın bitmediği ve görünmez mağdurlar açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef yine doğrulanmıştır" ifadeleleri kullanıldı.
MAZLUMDER üyesi bir grup, İsmet İnönü Parkı'nda toplanarak, ellerinde taşıdıkları çeşitli pankartlarla 28 Şubat mağduriyetini protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Orhan Göktaş, "28 Şubat 1997 de irticayla mücadele bahanesiyle yapılan post modern darbe, Tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. O dönemde tek suçu Müslüman olmak olan insanlar tutuklanmış ve adil olmayan yargılamalar sonucu ağır cezalar verilmişti. Cezalarını insanlık dışı şartlarda çekip çıkmalarına rağmen 28 Şubatçılardan yakalarını halen kurtaramamışlardır" şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Orhan Göktaş, 5 Ocak 2000 tarihinde Bandırma Cezaevi'ne yönelik, "Noel Baba Operasyonu" olarak adlandırılan, F tiplerine geçiş operasyonu sırasında yaşananlara ilişkin isyan çıkarma, yangın çıkarma gibi suçlamalarla 33 kişi hakkında açılan davada verilen cezaların Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandığını ve bu cezaların hukuksuz olduğunu söyledi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bile usul ve esasa ilişkin bir takım nedenlerle bozma talep ettiği dosyanın alelacele ve yoğun gündem içerisinde onanmasını hukuksuzluk olarak nitelendiren Göktaş, "Balyoz davasında hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu'nun emriyle gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunun gerçek mağdurları yargılanan masum insanlar iken, ceza yine bu masumlara kesilmiştir" şeklinde konuştu.
MAZLUMDER Ankara Şube Yöneticisi Tayyar Tercan, Halil Kantarcı ve 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan, 10 yıl ceza evinde tutulan Yakup Köse'nin de yargılanarak ceza almasını hukuk sistemindeki ve siyasi sistemdeki çarpıklıkların gün yüzüne çıktığı bugünlerde manidar bulduğunu ifade eden Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"28 Şubat yargılamalarında olaylar tersine gelişti. Dönemin cuntacıları ve destekçileri yargılandıkları mahkemelerden ceza almadan çıkarlarken, mahkemenin 13 yıl sonra verdiği karar 28 Şubat mağduru 33 kişinin evine ateş düşürdü. Verilen cezalar ise 7 ile 11 yıl arasında değişiyor. 28 Şubat darbecileri Faruk Köse'nin çocukluğunu çalmışlardı. Şimdi de kızlarımdan babalarını çalıyorlar. MAZLUMDER olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı belirtirken, tekrar ifade ederiz ki, 28 Şubat bitmedi! 28 Şubat'ın bitmesi demek, öncelikle halen devam ettiği anlaşılan 28 Şubat siyasi yargılamalarının yok addedilerek tutsakların serbest bırakılması ve zararlarının tazmini demektir." - ADANA
Son Dakika › Yerel › Mazlumder Başkanı Göktaş: 28 Şubat Halen Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?