Manisa'da Tarihçi-yazar Bahadıroğlu Sevgisi Salonlara Sığmadı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Tarihçi-yazar Bahadıroğlu Sevgisi Salonlara Sığmadı

Manisa\'da Tarihçi-yazar Bahadıroğlu Sevgisi Salonlara Sığmadı

Şehzadeler Belediyesi ile Manisa İlim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Şehzadeler Şehri Manisa” konulu konferans, büyük ilgi gördü.

18.02.2016 14:53

Şehzadeler Belediyesi ile Manisa İlim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Şehzadeler Şehri Manisa" konulu konferans, büyük ilgi gördü.

Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarihçi Yazar-Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Şehzadeler Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik, eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, AK Parti 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, İsmail Önal, belediye meclis üyeleri, Manisa İlim Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yavuz Bahadıroğlu'nun toplumun üzerinde iz bırakan bir tarihçi olduğunu belirterek, Bahadıroğlu'nu Şehzadelerde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Ömer Faruk Çelik, "Tarihçi-Yazar değerli hocamız Yavuz Bahadıroğlu'nu Fatih'in şehrinde, Kanuni'nin şehrine evliyalar şehri Şehzadeler'de misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler belediyeler olarak çalışıyoruz. Hükümetlerimiz çalışıyor, maddi, fiziki eserler ortaya koyuyoruz ama bunlardan daha önemlisi ve tesirlisi insanların ruhunda, mana aleminde inşa edilen şahsiyetler, abidelerdir. Bu manada Yavuz Bahadıroğlu da büyük bir misyon ifade etmektedir. Bu konu ile alakalı olarak bir anekdotu sizlerle paylaşmak istiyorum. Oğlum ilkokul öğrencisi iken evde olduğumuzda yanıma gelerek dedi ki; 'Baba ben sana sosyal medya üzerinden bir arkadaşlık isteği gönderdim, ama sen ben isteğimi hala kabul etmedin' dedi. Sosyal medya üzerinde arkadaşlık sayıları 5 bin den fazla olamadığı için kabul edememişim. Kendisine de ben öyle bir şey görmediğimi ifade ederek göstermesini istediğimde Sunguroğlu Torunu adının yazdığın gördüm. Kendisine bu kim diye sorduğumda kendi hesabı olduğunu söyledi. Sunguroğlu'nun kim olduğunu sorduğumda da bana Sunguroğlu' nu anlattı. Neden bu ismi koyduğunu sorduğumda da 'Baba çok etkilendim. Ben Sunguroğlu'nun torunuyum' dedi. Bu etkiyi onda bırakan babası değildi. Bu gün bizleri şereflendiren değerli hocam Yavuz Bahadıroğlu'ydu. Allah razı olsun diyorum. Rabbim sizlere daha uzun ömürler versin. Daha çok kitaplar yazın ki bizim gençlerimiz ve nesillerimiz sayfaları kanla dolu olan batının hayranı olmasın. Her bir sayfası şanla, şerefle, merhametle dolu olan şanlı tarihimizin kahramanlarını kendilerine rol model alsınlar. Tekrardan bu salonu hınca hınç doldurarak bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MANİSA, ÜZÜMÜNDEN ÖTE SARUHAN SANCAĞI VE İNSANI MEŞHURDUR"

Şehzadeler şehri Manisa da misafir olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu " Öncelikle Ankara'da gerçekleşen terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu milletin kıyamete kadar bölünmesi parçalanması mümkün değildir, Allah bizimledir. Bu milletin bin senelik hizmetine binaen cenab-ı hak daim payidar edecektir. Manisa üzümünden öte Saruhan Sancağı ve insanı meşhurdur. Saruhan Sancağı, Osmanlı Devletini dini ve yürek açısından besleyen bölgedir. Öncelikle bu bölgede yaşamanın hakkını vermek lazım ve mevcut doğru düzgün insanımızla da iftihar etmeyi öğrenmemiz lazım. Dünyanın en önemli şeyi teknoloji değildir, ona hükmeden insandır. Bugün Türkiye'nin önündeki en önemli mesele insan yetiştirememe ve yetişen her insanın hizmetini engelleme problemidir. Bir millet övünülecek insan, hoca yetiştiremiyorsa, Allah o insanlara sahtekar hocaları musallat eder, onlarla terbiye eder. Nerde yetişen bir insan varsa o bölge o insanıyla iftihar etmesi lazım. Bir milletin ruhunu tarumar etmek istiyorsanız, üç şeyle uğraşacak sızınız. Bunlar selam, ezan ve kuranadır. Bu üçü Müslüman yüreklerden, Müslüman yüreklere uzatılmış gönül köprüleridir. Osmanlı Devleti bir sünnet devletidir. Sünnet devletinin kurmuş olduğu medeniyete de sünnet medeniyeti deriz. Sünnet medeniyeti sünneti ihya etmek için kurulmuş bir medeniyettir." dedi.

Gece geç saatlere kadar süren konferansın ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa İlim Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz tarafından Yavuz Bahadıroğlu'na Manisa Mesir Macunu ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Bahadıroğlu salon dışında kurulan stant ta okuyucularının kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Tarihçi-yazar Bahadıroğlu Sevgisi Salonlara Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement