Mali Müşavirler Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Mali Müşavirler Bilgilendirildi

Mali Müşavirler Bilgilendirildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Referans Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. “Vergi Denetiminde Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar” ve “Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler ve Trendler” konulu konferans düzenlediler.

11.01.2014 16:40

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Referans Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. "Vergi Denetiminde Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar" ve "Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler ve Trendler" konulu konferans düzenlediler.

Anemon Otel'de mali müşavirlere düzenlenen konferansa Ekonomist Yazar, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Deniz Gökçe de konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "Değişen koşullar, ticaret oyunun kurallarını da değiştirmiştir. Artık işin nasıl yapıldığı kadar işle ilgili mevzuatın da bilinmesi de önem arz etmektedir. Ekonomik sistem içerisinde en önemli mevzuat şüphesiz vergidir. Çoğu sanayicinin de muztarip olduğu, hatta yeterli bilgi sahibi olunmadığından yapılan basit hatalar sonucu işini kaybetme noktasına geldiği pek çoğumuzun şahit olduğu bir konudur. Odaların önemli misyonlarından biri de üyelerinin ekonomik hayata ilişkin değişimlere, uygulamalara yönelik bilgi sahibi yapmaktır" dedi.

Murzioğlu'nun açılış konuşmasının ardından Referans Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavir A.Ş. Ortağı ve eski Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, "Vergi Denetiminde Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar" hakkında sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra Ekonomist Yazar, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Deniz Gökçe, "Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler ve Trendler" konulu konferansını gerçekleştirdi. Gökçe, "Türkiye ekonomisi 1950-2010 yılları arasında yani son 60 yıl içersinde insanların yaklaşık olarak yüzde 70'i kırsaldan kente göç etmişler. Dünyada Türkiye kadar kısa zamanda bu kadar büyük göç yaşamış başka bir ülke yok. Bu göç dönemi sonrasında toplumun içersinde önemli değişiklikler oldu. 1950'lilerin sonundan 2010'lu yılların başına kadar hizmet sektörü yüzde 70 oranında gelişirken, tarımda yüzde 20'lerden yüzde 8'e indi. Tarım sektörü yavaş büyüyen bir sektör. Dolayısıyla tarımın toplum içindeki payı azalıyor. Sanayi sektörü yüzde 20, inşaat sektörü de yüzde 5 oranında değişti. Esas büyük değişim tarım payının küçülmesi ve hizmet sektörünün büyümesidir. Buda gelişen ülkelerde böyle olmuştur" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mali Müşavirler Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement