Soma'daki maden faciasının ardından madencilik firmaları güvenlik tedbirlerini arttırmak için çalışma başlattı. INELEX 2014 "9. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı"nı ziyaret eden bazı maden firmalarının üst düzeydeki yöneticileri, kaçış odaları olarak da kullanılabilecek asansör sistemlerini incelemeye aldı. Elektrik kesildiğinde de çalışabilen asansör sistemleri madencilerin gözdesi oldu.
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve çok sayıda madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın ardından madencilik sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma güvenlik önlemlerini arttırmak için bir çalışma başlattı. Bu kapsamda birçok madencilik firması teknik yönetimleri INELEX 2014 "9. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı"ndaki ürünleri incelemeye aldı. Kaçış odası olarak da kullanılabilecek asansör kabinleri, elektrik kesildiğinde de işlevini gerçekleştirebilen sistemler, kıvılcım çıkartmadan çalışabilen raylar maden firma temsilcilerinin en fazla ilgilendiği konular oldu. Katılımcı firmalardan geniş ve detaylı bilgi alan madenci temsilcileri tüm araştırmalarını tamamladıklarında özel üretim yöntemiyle çalışmak istediklerini ifade etti.
ELEKTRİKSİZ 502 GÖREV TAM KAPASİTE
Şebeke elektriği kesildiğinde tam kapasite defalarca çalışabilen sistemiyle EMF Motor ürünleri ziyaretçilerin en fazla ilgilendiği firma oldu. Firmanın ürettiği sistem fuarın açılış günü 502 kez şebeke elektriği olmaksızın tam kapasite görevini yapmasıyla ziyaretçilerden büyük takdir topladı. EMF Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran üretimini gerçekleştirdikleri asansör sisteminin şebeke elektriği kesildiğinde 230 kez kabinin tam kapasite taşıma yapabildiğini ifade etti. Kayakıran, "Normalde sistem şebeke elektriği ile çalışıyor. Oluşturduğumuz bir sistem ile kabinin hareketinden alınan gücü biz akümülatörlere elektrik olarak depoluyoruz. Akümülatörler dolduğunda otomatikman devreye giriyor. Böylece normalde harcanması gereken şebeke elektrik gücünün % 70'inin geri dönüşümünü sağlamış oluyoruz. Sistem kendisini belirli bir sürede amorti etmiş oluyor"dedi.
EMF Motor A.Ş Fabrika Müdürü Selim Yüksel halen üretimini yaptıkları elektriksiz asansörlerin 15 kişi taşıma kapasiteli olduğunu istenirse bu sayının arttırılabileceğini söyledi. Yüksel, "Halen üretimini yaptığımız asansör sistemleri 15 kişi taşıma kapasitesine sahip. İstenirse 25 kişiye kadar yükselebilir. Daha fazlası için kabin hareketinden güç alan akümülatör sisteminin daha geliştirilmesi için teknik çalışma yürütmek gerekir. Montajını yaptığımız sistemlerdeki raylar, patenler ve makaralar yüksek ısı ve sürtünmeye dayanıklıdır kesinlikle kıvılcım çıkartmaz. Kabin üretiminde Avrupa'nın çok üzerinde bir kalitede Türkiye'de kabin üretimi yapılıyor. Kaçış odası olarak da kullanılabilecek özellik de ve gerekli donanımların içine konulacağı kabinler ülkemizde rahatlıkla üretilebilir"şeklinde konuştu. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Madenciler Asansör Fuarını İncelemeye Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?