Adana Büyükşehir Belediyesi, lösemi hastalığıyla savaşan çocuklar ve yetişkinlere tiyatroyla moral verdi. Adana Şehir Tiyatrosu, "Macera Şehri" ve "Yalancı Aranıyor" adlı oyunları lösemi hastaları için sahneledi. Oyuncular, tiyatroyla moral depolayan miniklere oyuncaklar armağan ederek, sevindirdi.
Dünya Kanser Haftası kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte perde ilk olarak lösemi hastası çocuklar için açıldı. Hayata tutunmaya çalışan minikler, Muzaffer Kırıkkalp'ın yazıp, yönettiği "Macera Şehri" adlı oyunu izledi. Adana Şehir Tiyatrosu'nun usta oyuncuları, lösemili miniklerin yüzünü gülümsetmek için performans sergiledi. Neşeli oyunu ilgiyle izleyen lösemili çocuklar, moral depoladı. Adana Şehir Tiyatrosu, etkinliğin ikinci bölümünde yetişkinler için "Yalancı Aranıyor" adlı oyunu sahneledi. Dimitri Psathos'un yazdığı, Turgut Bağır'ın yönettiği "Yalancı Aranıyor" oyunu lösemi hastası yetişkinler keyifle izledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, kanser hastalarının hayata tutunma çabası verirken en güçlü ilacın moral olduğunu belirtip, "Dünya Kanser Haftası'nda lösemi hastası kardeşlerimize tiyatro ila moral vermeyi amaçladık" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatlarıyla organize edilen etkinliğe katılan lösemi hastası konukların sağlık kontrolünü yaptıktan sonra tiyatroya ulaşımını sağladıklarını kaydeden İsmail Dikilitaş, "Tiyatromuza konuk ettiğimiz çocuklarımızın yüzlerinin güldüğünü, neşelendiği görmek bizlere büyük mutluluk yaşattı. Komedi oyunumuz Yalancı Aranıyor'u izleyen lösemi hastası yetişkin kardeşlerimiz de tiyatro ile moral kazandılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü'ye böyle anlamlı etkinliklere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Lösemi Hastalarına Tiyatro Morali - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?