Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi'nde "Türkiye- Avrupa Birliği İlişkilerinin Sosyo-Politik Analizi" konulu konferans düzenlendi.
"Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Sosyo-Politik Analizi" konferansını vermek üzere Hollanda Erasmus Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi, Hollanda Hükümeti eski Avrupa Parlamenteri ve Hollanda Ulusal UNESCO Komisyonu üyesi Prof. Dr. Jan Berting katıldı. Prof. Dr. Jan Berting yoğun katılımın sağlandığı konferansta Türkiye'nin modernleşme tarihi ve bu sürecin son halkası olan Avrupa Birliği müzakereleri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Program, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç'ın takdim konuşmasıyla başladı. Prof.Dr. İnaç, Avrupa Birliği (AB) konusunda uzman, Avrupalı bir sosyoloğun gözünden Türk kimliği, kültürü ve uygarlığıyla ilgili analizleri dinlemenin çok ilginç olduğunu, zira bu çözümleme ve değerlendirmelerin Türkiye'nin AB serüveni ve müzakere süreci açısından hayati önemi haiz bulunduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Jan Berting, Üç yıllık uzun bir aradan sonra yeni bir faslın (Bölgesel Politikalar) açılmasıyla ilişkilerin yeniden canlandığını hatırlatarak sözlerine başladı. Son dönemlerde Türkiye'nin siyasi istikrarı, ekonomik kalkınması ve bölgesinde söz sahibi bir aktör haline dönüşmesi ile Avrupa medyasında geniş yer aldığını ve batı kamuoyunda çokça tartışıldığını ifade etti.
Bununla birlikte istikbal vadeden genç nüfusu, dinamizmi, reformcu yapısı, azim, sabır ve kararlılığıyla Türkiye'nin bu zor süreci aşacağına inandığını belirten Prof. Dr. Berting, izleyicilerin sorularını cevapladı.
Konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, konuk Prof.Dr. Jan Berting'e ve eşi ünlü Balkan tarihçisi Prof. Dr. Christiane Gandossi'ye günün hatırası olarak birer tabak takdim etti. - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Kütahya'da 'Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri' Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?