Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Tarımı koruyalım. Türk çiftçisinin refahına katkı sağlayalım ama çok önemli olan tarım topraklarını imara açmayalım. Çünkü bu topraklar gelecek olan nesillerin, çocuklarımızın istikbali olacaktır" dedi.
Bayraktar, Kütahya 6. Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, çiftçilerin yeni bilgi ve teknolojiyle buluşmasını sağlamak amacıyla fuarları desteklediğini söyledi.
Onun için fuarları çok önemli bulduklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:
"Tarım sektörü, çok zor ve meşakkatli bir sektör. Bunu da biliyoruz. Özellikle bugünlerde bazı bölgelerimizde kuraklık devam ediyor. Bugün Eskişehir'de yağmur duası var. Bazı bölgelerimizde don felaketi, ürünlerimize fevkalade zarar verdi. Tarımı koruyalım. Türk çiftçisinin refahına katkı sağlayalım ama çok önemli olan tarım topraklarını imara açmayalım. Çünkü bu topraklar gelecek olan nesillerin, çocuklarımızın istikbali olacaktır."
Seçimlerin bittiğini hatırlatan Bayraktar, siyaset kurumundan da beklentileri olduğunu dile getirdi.
Şu an bir felaket yaşandığını, Türkiye'nin her tarafında tarım sektörüne bir yangın düştüğünü iddia eden Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:
"Alev düştüğü yeri yakar. Özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde maalesef doğal afetler tarım sektörünü fevkalade olumsuz etkiledi. Şimdi seçimler bitti ama siyaset kurumuna düşen bir görev var. Lütfen 'seçimler bitti' diye çiftçimizi ihmal etmeyelim. Çiftçimizin siyaset kurumuna ilgi ve alakasına ihtiyacı var. Muhakkak suretle çiftçimize destek vermemiz lazım. Bu sektörün zarar görmesi sadece çiftçimize değil esnafımıza da sanayicimize de tüccarımıza da ihracatçımıza da sonuç itibariyle tüketicimize de zarar vermektedir. Eğer çiftçimizi biz bu sene koruyamazsak, ayağa kaldıramazsak, yaptığımız yardımlarla tarımda sürdürülebilir üretim noktasında tutamazsak, önümüzdeki yılın üretimin düşmesi halinde sadece çiftçilerimiz değil tüm tüketicilerimiz de zarar görecektir."
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da tarım alanlarının tarım dışı kullanımlarını önlemek amacıyla birtakım çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
Bu nedenle Toprak Koruma Kurulu Kanunu çıktığını hatırlatan Yılmaz, "Çok şükür konuyla ilgili belli bir düzenleme geldi. Devletin kaynakları kullanılmak suretiyle yapılan sulama tesisleri atıl kalmaktan kurtarıldı. Çiftçimize gerekli alanlar tahsis edilmeye başlandı" diye konuştu.
Etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü İhsan Kaymak ile çiftçiler katıldı.
Kütahya-Eskişehir karayolunun 1. kilometresinde, belediyeye ait fuar alanında, yaklaşık 170 firma stant açtı. - Kütahya
Son Dakika › Yerel › Kütahya 6. Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?