Koyun ve Keçilere Elektronik Kimlik Geliyor - Son Dakika
Yerel

Koyun ve Keçilere Elektronik Kimlik Geliyor

Koyun ve Keçilere Elektronik Kimlik Geliyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce “Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi” kapsamında, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Sağlık Personelleri için eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

27.03.2016 15:04

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi" kapsamında, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Sağlık Personelleri için eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi'nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Osman Çimendağ, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Uğur Özgür İnci, Veteriner Hekimler, Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Hasan Çebi, "Bakanlığımız tarafından, ülkemizde koyun ve keçilerin elektronik olarak kimliklendirilmesi ve kayıt sisteminin kurularak hayvan hareketlerinin izlenmesi, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Avrupa Birliğine uyumlu 'Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi' yürütülmektedir. Söz konusu proje Avrupa Birliği projesi olup, projenin 2016 yılı ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında İlimize 684.000 çift elektronik küpe, 180 adet aplikatör, 180 adet yedek pim, 110 adet el terminali, 110 adet terminal anteni, 110 adet kullanıcı kılavuzu gönderilmiştir. Proje bitiminde İl Müdürlükleri elektronik küpe alımı yapacaklar ve bu şekilde uygulama devam edecektir" dedi.

Konuşmasında elektronik kimliklendirmenin faydalarına da değinen Hasan Çebi; "Koyun ve keçi türü hayvanlarda elektronik kimliklendirmeye geçilmesiyle beraber hayvancılık işletmelerinde küpelenen, aşılanan, sağlık muayenesi yapılan veya sevk edilen hayvanların kayıtları hatasız bir şekilde yerinde yapılabilecektir. Hem küçükbaş hayvan küpelenmesi esnasında sahada, hem de veri tabanına kayıtları yapılırken zamandan tasarruf edilmesi sağlanacaktır. Hayvan hastalıklarının takibinin daha etkin yapılması mümkün olacak, küçükbaş hayvan desteklenmelerinde yerinde tespitlerin daha kolay yapılmasına olanak sağlanacaktır. Bütün bu faydaların oluşabilmesi için projenin aralıksız olarak 5-6 yıl devam etmesi ve tüm küçükbaş hayvanlarımızın elektronik küpe ile küpelenmesi ve kayıt altına alınması gerekmektedir" dedi.

Müdürlük olarak İl genelinde 2016 yılı başından itibaren yapılan Şap Aşılama Kampanyasında sona geldiklerini vurgulayan İl Müdürü Hasan Çebi, "193.687 adet aşılama gerçekleştirerek İl genelinde %95 lik başarı oranını yakalamış durumdayız. Böylesi bir başarıya imza atan ekip arkadaşlarımın hepsini canı yürekten kutluyorum. Aynı başarıyı yakın zamanda Orman Teşkilatıyla birlikte yürüteceğimiz Kuduz Aşısı Kampanyasında bekliyorum.

Eğitim toplantımıza iştirak eden siz değerli arkadaşlarıma teşekkür eder, 2016 yılının sizler için başarılı, üreticilerimiz içinde bereketli bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konu Uzmanı Veteriner Hekimler Ali Gök ve Muharrem Kayaardı tarafından gerçekleştirilen sunumlar ve bilgilendirmelerin ardından, soru cevap bölümüne geçilmesiyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koyun ve Keçilere Elektronik Kimlik Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement