'AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması' projesi çalıştayının finali Niğde'de gerçekleştirildi.
Niğde'de AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Çalıştayı'nın 16'ncısı ve finali gerçekleştirildi. Grand Otel'de gerçekleşen çalıştaya Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, Adli Teşkilat Mensupları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mensupları, Emniyet ve Jandarma Teşkilatının temsilcileri, Niğde Valiliği'ne bağlı daire temsilcileri, üniversite mensupları, Baro temsilcileri ve
STK temsilcileri katıldı.
Niğde Valisi Alim Barut çalıştayda yaptığı konuşmada, "Türkiye son yıllarda insan hakları konusunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Ancak ülkemizde kamu kurumları, tehdit altındaki kişilerin şiddete uğramaları veya öldürülmelerini engelleme için yasal önlemlerle çok çaba sarf edilmişse de görülen odur ki incinebilir gruplar özellikle kadınlar, halen Türkiye'de şiddete ve tehdide maruz kalmaktadır. Bu olaylar kitle iletişim araçlarında yer aldıkça, toplum bundan olumsuz olarak etkilenmekte ve bu durum halkın kamu kurumlarına olan inançlarını sarsmaktadır." dedi.
Vali Barut konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, ulusal ve uluslararası güvenilir kurumların resmi raporları Türkiye için kadına ve diğer tehdit altındaki kişilere yönelik şiddetle mücadelenin halen Türkiye için bir mücadele konusu olduğunun altını çizmektedir. Ülkemizde tehdit alan grupların korunması konusunda çeşitli yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Bu düzenlemelere göre, vali ve kaymakamlar Türkiye'deki önleyici kolluk görevlerinden sorumludurlar ancak Mülki İdare Amirleri önleyici önlemlerin alınması konusundan yeterince haberdar değildirler. Ayrıca yasal önlemler ve hükümler, tehdit altındaki grupların gerektiği gibi korunması için yeterli değildir. Mevzuattaki bu konudaki boşluklar 'düzenleyici işlemlerle' kapatılmaya çalışılmaktadır. Bu durumda ise Mevzuatın ülke çapında tutarlı bir şekilde uygulanması konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Yine tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda görevli ve yetkili olan kurumların arasında uyum, koordinasyon birlikteliği bulunmamaktadır. Adli teşkilat dışında tehdit alan grupların korunması konusunda yetkili ve sorumlu birimler valilik ve kaymakamlıklara bağlı kamu kurumlarından oluşmaktadır. Bu kurumlarının görevlerini yerine getirmelerini kontrol etme ve ülke düzeyinde uygulama birlikteliğini sağlayacak denetimi Mülkiye Teftiş Kurulu yerine getirmektedir." diye konuştu.
Konuşmanın ardından Proje Koordinatörü Dr. Hüseyin Başol Güleç Mülkiye Başmüfettişi ile birlikte Mülkiye Müfettişleri Mehmet Firik ve Mustafa Üçkuyu tarafından proje kapsamından bulunan gruplara eğitim verdi. - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › Korunma Çalıştayı'nın Finali Niğde'de Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?