Konya'nın sağlık turizminde dünya şehirleri ile rekabet edebilmesi için yapılması gerekenler ilk kez düzenlenen "Sağlık Turizmi Çalıştayı" ile tartışıldı.
Konya Sağlık Turizmi Çalıştayı Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, "Konya'da bundan sonra Sağlık Turizmini daha yüksek sesle konuşacağız. Konya'nın bu sektörden gereken payı alması için şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek, kültürel turizmin yanında bizler de olacağız" dedi.
Sağlık Turizmi alanında 2014 yılı sonuna kadar çok önemli gelişmeler yaşanacağını ifade eden Darılmaz, "Bu şehre sağlık ordusunun yapacağı pek çok şey vardır. Bunlardan biri de Sağlık Turizmini en üst seviyelere çıkartmaktır. Bu hedef için bizler elimizden geleni yapacağız. Bölge olarak bu konuda çok geniş bir alana sahibiz. Kendi potansiyelimizi ortaya çıkartıp bu potansiyeli anlatmayı başarabilirsek sağlık turizmi alanında Konya'nın nerelere geleceğini hep birlikte görürüz" diye konuştu. Sağlık Turizmini canlandırmak için Konya'daki bazı hastaneleri özellikli mekan haline getirmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Darılmaz, "Şehrimizde örnek bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, gerçek bir yanık ünitesi, tam donanımlı bir diabet merkezi kuracağız. Bunlar Türkiye'nin sayılı merkezlerinden olacak. Mesela diabetik ayak ve kronik yara bakımı merkezi Türkiye'de sadece iki ilimizde var. Konya bu konuda da çok iddialı olacak. Palyatif Bakım Merkezi'ni de açarak birincil hedefimize ulaşacağız. Allah'ın izni ile bu projelerimizi hayata geçireceğiz ve sağlık turizmini canlandıracağız" şeklinde konuştu.
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uluslararası Hasta Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Sinan Bahçacı'da yaptığı sunum ile Sağlık Turizmi Politikaları ve Mevzuatı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sağlığına kavuşmak veya sağlığını geliştirmek için kişilerin herhangi bir ülkeden başka bir ülkeye gitmesine 'Sağlık Turizmi' adı verildiğini hatırlatan Bahçacı, "Son yıllarda sağlık alanında geldiğimiz nokta artık bizim de sağlık turizminden pay almamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve modern hastanelerimiz ile pek çok Avrupa ülkesinde olmayan olanaklara sahibiz. Bu nedenle 'Sağlık Turizmi' Konya'nın uzak durmaması gereken bir konudur" diye konuştu.
Konya'ya yılda yaklaşık 2 milyon turist geldiğini hatırlatan Bahçacı, "Sağlık turizmi alanında Konya çok geniş bir potansiyele ve kapasiteye sahip. Bizim üzerimize düşen bu potansiyeli ortaya çıkartmak. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Konya'yı sağlık turizminde söz sahibi şehirlerden biri haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Çalıştaya, Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete Sezgin, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasret Aktaş, Konya Dedeman Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Kocagüzel, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Parlayıcı, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Mali Hizmetler Başkanı Adil Çiftci ile devlet hastanelerinin idarecileri katıldı. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Konya Sağlık Turizmi Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?