Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Konya Kitap Günleri başladı.
Zindankale Sanat Galerisi'nde açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kitap Günleri'nin şehrin kültür ve eğitim şehri olması anlayışına katkı yaptığını, kitabı ve okumayı ön plana çıkararak önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
Konya'da yaklaşık 400 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisi, 100 bin üniversite öğrencisi, 25 bin de öğretmen ve öğretim üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, "Nüfusunun neredeyse 4'te biri eğitim ordusunun neferiyse o şehirde mutlaka farklı bir kültürel ortam olmalıdır. Bir şehrin nüfusunun 4'te biri eğitimin içindeyse, sadece o şehrin eğitimli insanları bile, değil bir şehri, bir ülkeyi ayağa kaldırmaya yetmeli" dedi.
"ZİNDANKALE DÜNLE BUGÜNÜ BULUŞTURUYOR"
Zindankale Sanat Galerisi'ndeki Kitap Günleri'nin geleneksel hale geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Burada bir Panorama Müzesi yapımı devam ediyor. Tarihi Zindankale surlarının temellerinin üzerinde bina edilen bu sanat galerisi dünle bugünün buluşmasına da ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.
Geçtiğimiz yılki Konya Kitap Günleri'ne 100 binden fazla katılım olduğunu, bu yıl sayının 200 binleri bulmasını beklediklerini dile getiren Başkan Akyürek, Kitap Günleri'ne tüm öğrencileri ve Konyalıları davet etti.
Programda konuşan Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, gençlere kitap okumaları ve okudukları kitapları saklamaları tavsiyesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Camlı Köşk Gençlik Söyleşileri için Konya'da bulunan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan ise, her gelişinde Konya'nın baş döndürücü bir hızla geliştiğini gördüğünü belirterek, imar ve diğer faaliyetlerin yanında Kitap Günleri'nin de bu gelişime katkı yaptığını söyledi. Konya'da bulunan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, cehaletin bertaraf edilmesi için yapılacak en güzel şeyin kitaplardan istifade ederek insan yetiştirmek olduğunu vurguladı.
"KİTAP FUARLARI BÜYÜK BİR FIRSATTIR"
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kitap okumanın önemine değinerek, "Bir şehir madden kısa sürede imar edilebiliyor. Ama bir ülkede kültür depremi yaşanmışsa onu 20 yılda eski haline getiremeyiz. Onun için kitap okumalıyız. Kitap Fuarları büyük bir fırsattır" diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, okumanın medeniyet demek olduğunu vurgulayarak, günümüzde okumaya devam edenlerin sayısının azaldığını, gençlerin kitap yerine interneti tercih ettiğini ifade etti.
Konya Valisi Muammer Erol da, kitap okumanın son derece önemli olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların sürekli olması gerektiğinin altını çizdi.
KİTAP GÜNLERİ 8 ARALIK'A KADAR AÇIK KALACAK
Konuşmaların ardından Konya Kitap Günleri'nin açılışını gerçekleştiren protokol mensupları, daha sonra tarihi Zindankale surlarını inceleyerek stantları gezdiler. 85 yayınevinin bulunduğu Konya Kitap Günleri'ne 100 yazar katılırken; 53 söyleşi, 170 de imza programı yapılacak.
Konya Kitap Günleri, 8 Aralık'a kadar 10.00 - 21.00 saatleri arası açık kalacak. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Konya Kitap Günleri Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?