Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs, destek ve yarışma programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Üniversite Akademik personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
TÜBİTAK adına konuşmacı olarak katılan ve 'Ulusal araştırma destek programlarının tanıtımı ve başarılı proje hazırlarken dikkat edilecek hususlar' hakkında bilgiler veren TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Uzmanı Melih Güneş, "TÜBİTAK olarak ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi vermek amacıyla 81 ilde bulunan üniversitelerimize yönelik 'TÜBİTAK Üniversitelerimizle Buluşuyor' programı başlattık. Burada amacımız, bizim destek programlarımızı tanıtmak ve faydalanmak isteyen akademisyenlerin hazırladıkları projelerinde ortaya çıkan sıkıntıları, sorunları çözmek ve onlara yardımcı olmaktır. Bununla birlikte projelerin hazırlık aşamasında yardım ve destekler alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar hocalarımız bir proje hazırlarken büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Şu anda bir projenin hazırlık aşamasından itibaren TÜBİTAK olarak bizlere müracaat edilmesi halinde kendilerine yardımcı oluyor ve bilgilendiriyoruz. TÜBİTAK, akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri desteklemek, ulusal öncelikler doğrultusunda AR-GE enstitülerini işletme işlevlerinin yanı sıra, ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarını belirlemekte ve toplumun her kesiminde bu farkındalığı artırmak üzere kitaplar ve dergiler yayınlamaktadır. Bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı akademik faaliyetlerini burs ve ödüller ile desteklemekte, özendirmekte, üniversitelerimizin, kamu kuruluşlarımızın ve sanayimizin projelerini fonlayarak, ülkemizin rekabet gücünün artırılmasını hedeflemektedir" dedi.
Projenin hazırlanmasında özgüven ve cesaretin çok önemli olduğunu söyleyen TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Uzmanı Yardımcısı Güzen Hoşgör de, "Projenin başarılı olması için özgün olunması ve zamanlamaya çok dikkat edilmesi, bununla birlikte materyallerle ilgili teçhizatın ve ekiplerin daha önceden belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca projenin hazırlanmasında özgüven ve cesaretin çok büyük önemi olduğu gibi, hazırlanan projenin ulusa, ekonomiye ve topluma ne gibi yararlar sağlayacağının belirlenmesi de çok önemli" dedi.
Karabük Üniversitesi'nin başvuru çizelgesi ve verilen desteklerin dağılımına değinen Güzen Hoşgör, 2010 ve 2012 yılları arasında yapılan değerlendirmelere göre TÜBİTAK'a katılım sağlayan 163 üniversite arasında ve seçilen projelerde Karabük Üniversitesi'nin 30. sırada yer aldığını belirtti. - KARABÜK
Son Dakika › Yerel › Kbü'de Öğrencilere Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?