Kalp Hastanesinde 150 Bilim Adamı Kalbi Tartıştı - Son Dakika
Yerel

Kalp Hastanesinde 150 Bilim Adamı Kalbi Tartıştı

Kalp Hastanesinde 150 Bilim Adamı Kalbi Tartıştı

Dicle Üniversitesi Başhekimliğinin organize ettiği ve Alvimedica'nın da sınırsız destek verdiği Sol Koroner ve Biforkasyon toplantısı yapıldı.

05.04.2015 14:29  Güncelleme: 15:12

Dicle Üniversitesi Başhekimliğinin organize ettiği ve Alvimedica'nın da sınırsız destek verdiği Sol Koroner ve Biforkasyon toplantısı yapıldı. Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 150 kardiyologun katıldığı toplanda konuşan D.Ü. Rektörü Prof. Dr. A.Jale Saraç Dicle Üniversitesi Hastanelerinin Türkiye'de sayılı hastaneler arasında olduğunu söyledi.


D.Ü. Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya ilk kürsüye gelen Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Çaylı, Hastanelerinin yatak sayısı ve işlem hacminin gittikçe artan bir referans hastane olduğunu, Kalp Hastanesinde son bir yılda 6 bin işlem gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha sonra kursiyer gelen D.Ü. Hastanelerin Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin 1300 yatak ve 5 hastaneden oluştuğunu dile getirerek,"Bölge hastanesi konumundayız. 10 milyon insana hitap ediyoruz. Sadece bölge insanına değil. Çevre ülkelerden gelen hastalarımıza da sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Komşu Ülkelerden 7 Bin Hastaya Hizmet Verildi

Alan konuşmasını şöyle sürdürdü:" Son bir yılda 2 bin Iraklı, 7 bin de sığınmacı hastaya sağlık hizmet verdik. Bölgenin sağlık üssü durumundayız. Hastanelerimizde tedavi edilmeyen hastalık, yapılmayan ameliyat yoktur. Yakın bir zamana kadar battı illerine hasta sevk eden hastanemize şimdi batıdan hastalar sevk edilmektedir. Yani hasta göçü tersine döndü. Kalp Hastanemiz de açılalı birkaç yıl olmasına rağmen son bir yılda Türkiye'de en fazla açık kalp ameliyatı yapılan hastane oldu."

Ulusal ve Uluslar Arası Bir Çalışma Sergileniyor

Topaltının açış konuşmasını yapan D.Ü.Rektör Prof. Dr. A.Jale Saraç, rektör olduktan sonra gittiği her yerde "ne olacak bu fakülte hastanesinin hali" diye sorulurdu. Çünkü üniversite denilince vatandaşın aklına hastane geliyor. İnsanlar hastamı götürürsem ölür diye korkuyordu. Hamdolsun çok başarılı ameliyatlar yapılıyor. Artık vatandaşlar güven içinde hastalarını getiriyor. Hastanelerimizde çok özverili bir ekip var. Çok çalışarak TSE kalite belge ve bayrağını aldık. TSE Başkanı gelip buradaki çalışmaları görünce çok etkilendiğini itiraf etti. Hastanelerimizde ulusal ve uluslar arası bir çalışma sergileniyor" dedi

Diyarbakır'ın 33 medeniyeti sinesinde barındırmış bir kültür merkezi olduğunu da vurgulayan Rektör Saraç, "Kentimiz sadece kültür kenti değil aynı zamanda sağlık konusunda da Avrupa standartlarında hizmet veren bir merkez konumundadır" şeklinde konuştu.

Annemin Tedavisi Bu Hastanede Yapıldı

Vali Yardımcısı Taner Bircan'da Diyarbakır'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Şehrimizin çekim merkezi oluşu sadece kültür merkezi oluşu değil. Sağlık alanında da çekim merkezidir. Annemin de birçok tedavisi D.Ü. Hastanelerinde yapıldı" dedi.

Kuruculara Plaket

Daha sonra 25 yıl önce bugünü görerek üniversite bünyesinde bir kalp hastanesinin kurulması için mücadele eden 17 kurucu üye bir araya gelerek Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfını kuran Hikmet Hamzaoğulları, vefat eden Niyazi Özgen yerine Oğlu İltan Özgen, Haluk Ocak, vefat eden Teyfik Kaynak yerine Oğlu İbrahim Veysel Kaynak, vefat eden Ümit Arıkan yerine Sabahat Arıkan ve Prof. Dr. Serdar Payzın'a plaketleri Rektör A.Jale Saraç ve Vali yardımcısı Taner Bircan verdi.

Daha sonara bilimsel toplantıya geçildi. Toplantının bu bölümünde 5 erkek, bir bayan vakayanın ameliyatı canlı olarak yapılıp anlatıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kalp Hastanesinde 150 Bilim Adamı Kalbi Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement