İzmir Ekonomi'den Mükemmellik Maratonu - Son Dakika
Yerel

İzmir Ekonomi'den Mükemmellik Maratonu

İzmir Ekonomi\'den Mükemmellik Maratonu

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından "Yükseköğretimde Teknoloji Destekli Eğitim Uygulamaları Konferansı" ile "2. Uluslararası Danışma Konseyi Toplantısı" gerçekleştirildi.

30.06.2014 12:01

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından "Yükseköğretimde Teknoloji Destekli Eğitim Uygulamaları Konferansı" ile "2. Uluslararası Danışma Konseyi Toplantısı" gerçekleştirildi.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi Öğretim Üyesi Seeram Ramakrishna, İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Kitchen, İngiltere Açık Üniversitesi'ndan Adrian Kirkwood, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, inovasyan ve teknolojik gelişmelerin ders sistemlerine yansıtılması gerektiği belirlendi. Konferansta, İngiltere Hull Üniversitesi'nden Prof. Dr. Neil Gordon ile de canlı bağlantı kuruldu.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, teknolojin artık her şeyin önüne geçtiğini belirterek, "Eğitimde de teknoloji hakim hale geldi. Teknolojik eğitim nasıl yaparız, sonuçlarını nasıl görürürüz bunun üzerinde çalışıyoruz. Esnek, uzaktan ve dijital eğitim gibi farklı başlıklar var. O kadar çok kavram var ki dünya başka bir yere sürükleniyor. Artık vaaz verir gibi ders anlatan öğretim üyelerimiz, vaaz dinler gibi ders dinleyen de ögrencilerimiz yok. O yüzden eğitim sistemini sorguluyoruz" dedi. Çağın ihtiyaçlarına göre İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni yine üniversiteler arasındaki en üst seviyede tutmak istediklerini kaydeden Başkan Demirtaş, dünyada eğitim konusunda uluslararası uzman danışmanlar ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğretim üyelerinin katılımıyla teknoloji destekli eğitim uygulamalarını tartıştıklarını söyledi. Hedeflerinin dünyanın en başarılı üniversiteler sıralamasına girmek olmadığını, mezunlarının dünyadaki önemli kuruluşlarda çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, "Pratik eğitime geçmemiz gerekiyor. Eskimiş bilgileri değil, geleceğin bilgilerini öğretmek istiyoruz" diye konuştu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de geçen yıl gerçekleştirdikleri arama konferansının ardından üniversitenin stratejik amaçlarını belirlediklerini, bunların başında eğitimde mükemmellik konusunun geldiğine işaret etti. Prof. Dr. Esen, "Mükemmeliğe ancak yeni nesillerin öğrenme ihtiyacına uygun teknikleri derslerimize adapte ederek ulaşabiliriz. Önümüzdeki akademik yıldan itibaren yeni neslin öğrenme ihtiyacına uygun dersleri ve programları oluşturuyoruz. Bunun için yurtiçinden ve yurtdışından konunun uzmanlarını bir araya getirdik" dedi.

YENİ NESİLLER, TEKNOLOJİ TABANLI ÖĞRENMEYİ SEÇİYOR

Yeni neslin taleplerinin farklı olduğunu, teknoloji kullanmalarıyla ön plana çıktığını belirten İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seeram Ramakrishna, "Singapur Üniversitesi'nde binlerce ders web alanına yükleniyor. Akıllı sınıf sistemleriyle Y kuşağına eğitim verebiliyoruz. Yeni kuşak girişimcilikten, yaratıcılıktan mutlu oluyor. Teknoloji tabanlı öğrenme yeni kuşağın temelidir" dedi. 2000'li yıllardan sonra teknoloji destekli eğitimin önemli hale geldiğini bildiren Ramakrishna, yeni kuşağın kişiselleştirilmiş, ilgili, öğretmenin ve teknolojinin olduğu bir eğitim istediğini söyledi. Ramakrishna, yeni teknolojilerin sınıflara girmesi gerektiğini de vurguladı.

SANAL ÖĞRENMEDE DAHA FAZLA İÇERİK SAĞLANIYOR

İngiltere Açık Üniversitesi'ndan Adrian Kirkwood, dünyanın her yerinden öğrencileri bulunduğunu belirterek, televizyon programları, kitaplar yaptıklarını şimdi de teknolojiyi kullandıklarını kaydetti. Kirkwood, "Öğrenme teknolojisinin etkili kullanımı karışıktır. Üniversitelerin konseptleri, öğrenciler ve öğretmenler öğrenmeyi farklı görüyorlar. Teknoloji sayesinde 15 bin öğrencinin kaydolduğu bir derste 20 kişilik bir grubun parçası olarak görülebilirsiniz" dedi. Sanal öğrenmede daha çok içerik sağlanıldığını kaydeden Kirkwood, şunları söyledi: "Teknolojiyi 3 ayrı etkileşimde kullanabilirsiniz, bunlardan birincisi öğrenci - içerik etkileşimi, diğeri öğrenci öğretmen etkileşimi, sonuncusu da öğrenci - öğrenci etkileşimidir. Teknolojiyi entellektüel olarak kullanmaya, bilgiye erişime gelince işler çok değişiyor. Teknolojiyi iyi kullanmak yükseköğretimi geliştirmek için yetmiyor. Üniversitelerin mutlaka dijital okur yazarlığı geliştirmeleri gerekiyor. İntihalden kaçınmayı öğretmek gerekiyor, kopyala yapıştır yapılmasından kaçınılması gerekiyor."

İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Kitchen da, öğrenci hareketliliğinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Teknolojik olarak hareketlenen üniversitelerin öne çıktığını ifade eden Prof. Dr. Kitchen, "Üniversiteler bir geçiş dönemindedir. İnovatif olarak adapte olmak durumundayız. İş modelleri ve işdilini kullanmamız gerekiyor" dedi.

Canlı video konferans aracılığı ile etkinliğe katılan İngiltere Hull Üniversitesi'nden Prof. Dr. Neil Gordon ise 'Esnek pedagojiler: Teknoloji Destekli Öğrenme' uygulamaları hakkında bilgi Verdi. Gordon, uyguladıkları teknoloji destekli esnek programlar sayesinde farklı öğrenme şekillerine sahip öğrencilere ulaşabildiklerini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Ekonomi'den Mükemmellik Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement