Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından 21 Eylül 2013'te Mardin'de düzenlenecek olan İnanç ve Kültür Sempozyumu'na Mardin Valisi Cengiz, Belediye Başkanı Ayanoğlu ve Turizm Derneği Başkanı Güngör destek verdiklerini açıkladı.
Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin'in bir model kent olduğunu ve sempozyumu önemsediklerini belirtti. Yürütülen barış sürecinin bölgeyi olumlu yönde etkilediğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Mardin turizmde hedefleri yüksek olan bir il. Aslında Mardin bir model kent. Kadim kültürlerin ev sahipliğini yapmış çok sayıda inanç etnik yapının bir arada barış içerisinde yaşadığı hoşgörü içerisinde yaşadığı nadide bir kent. Özellikle Süryani kültürünün köklü olduğu bir il. Dolayısıyla TÜRSAB tarafından yapılması planlanan inanç turizmi ile ilgili sempozyumu önemsiyoruz. Bunu sadece ilimiz için önemsemiyoruz, bölgemiz için önemsiyoruz. Ülkemiz için önemsiyoruz, Ortadoğu coğrafyası için önemsiyoruz. Hepimizin bildiği gibi şuanda yaşamakta olan bir barış süreci var. Barış süreci ile ilgili olarak bölgemize ciddi bir katkısı var ilimizin ciddi beklentileri var. İlimizde yaşanan bu hoşgörü ikliminin farklı inanç gruplarının bir arada huzur içerisinde olması ve başta barış içerisinde yaşamasının hem bu coğrafyaya hem de bu ülkemize model olmasını arzu ediyoruz bu anlamda bu sempozyumu önemsiyoruz mutlaka ve mutlaka ilimizde yapılması gerekirdi. İlimiz bu anlamda bu sempozyuma ev sahipliği yapabilecek en önemli destinasyon" dedi.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu ise, Mardin'in inanç ve kültür odağı kent olduğunu ifade etti. TÜRSAB'ın tertiplediği bu sempozyumu önemsediklerini dile getiren Ayanoğlu, "TÜRSAB bir toplantı tertip ediyor inanç turizmi noktasında. Mardin aynı zamanda bir inanç ve kültür odağı bir şehir bu şehirde Müslümanlar, Süryaniler ve Yezidilerde yaşıyor. Dolayısıyla farklı kültürlerin farklı etnik kökenli vatandaşlarımızın burada bulunması aynı zamanda inanç kültür noktasında Mardin'i ön plana çıkarıyor. Mardin'in tarihi altyapısı var, çok güzel taştan yapılmış evleri var, çok güzel kiliseleri var, hamamları var, sokakları var ama bununla beraber farklı inanç gruplarına mensup insanları da var. bu farklılıkların bir arada yaşamanın vermiş olduğu bir bütünlük bir ahenk var dolayısıyla bu inanç ve kültür noktasında da Mardin'i ön plana çıkarıyor. Biz UNESCO'ya hazırlanan bir şehiriz dolayısıyla UNESCO adaylığından sonra tüm bu hususlar daha çok ön plana çıkacak daha çok bir önem kazanacak ve Mardin uluslar arası turizm noktasında vitrine çıkacak hem tarihi yapısı hem de inanç ve kültür yapısıyla beraber dolayısıyla bizim 2023 perspektifimiz yıllık 5 milyon turistin Mardin'e gelmesi inşallah bu gerçekleşir. Biz bunu yakalayabilirsek hem bölge barışına hem de sürdürülebilir bölgenin kalkınmasına ciddi bir katkısı olacak" şeklinde konuştu.
Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör de, "Bu toplantının barış sürecine katkısı daha da aratacağını düşünüyoruz. Çünkü inanç turizminde büyük bir artış var Mardin'de, şuanda medreselerden tutun Kasimiye ve Sultan Şehmus'ta yapılan oteller var. İnanç turizmine bir ilgi var, Mardin'de yapılacak toplantıyı benimsiyor ve destekliyoruz. Bu tür toplantıların sürekli yapılmasından yanayız, bu sene yüzde 40 inanç turizminde bir artış var özellikle bu barış sürecinde doğan bu rahatlık ve huzur ortamında inanç turizminde bir artış oldu" diye konuştu. - MARDİN
Son Dakika › Yerel › İnanç ve Kültür Sempozyumuna Mardin'den Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?