Eskiden Aydın İtfaiye Müdürlüğü'nün bulunduğu yerde kurulan Bit Pazarı, Pınarbaşı yoluna taşınmasıyla yoğun ilgi görmeye başladı.
Her türlü giyim, ayakkabı, antika ve ev eşyalarına kadar bin bir çeşit el ikinci el ürünlerin alıcı bulabildiği bit pazarı yeni sergi yerinde vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Pazarcıların Nur Pazarı diye adlandırdıkları bit pazarında, antika eşya satıcılığı yapan aynı zamanda oyunculukla da ilgilendiğini ifade eden Mustafa Kılınç "Bit pazarı Türkiye'nin her yanında olduğu gibi Aydın'da da çok uzun zamandan beri kuruluyor. Ama vatandaşlar bunu pek bilmiyorlar. İtfaiye sokağından buraya taşındıktan sonra müşteri kaybımız oldu. Vatandaşlar pazarımızın Pınarbaşı'ndaki yerini yeni yeni öğreniyor. Ama bit pazarının bütün sergilerini özellikle takip eden belli bir müşteri kesimi de vardır. Sabah erkenden pazara gelip akşamüstü geç saatlere kadar alışveriş yapmasalar bile dolaşırlar. Bir çok ünlülerde olduğu gibi bazı vatandaşlarda da bu bir antika hastalığı olarak nitelendirebiliriz. Herkesin kendi ilgi alalarına göre kesesine göre alışveriş yapar. Bu pazarlar Avrupa ülkelerinde çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde çok rağbet görmemektedir. Bit denince insanlarımızın aklında kötü bir izlenim oluşuyor ama bizler buraya Nur Pazar'ı deriz. Oyuculukla antikacılık mesleğini aynı anda yaparak birleştirdim. Burada insanlarla bir arada olmayı seviyorum" dedi.
Daha önce hasır pazarında kalaycılık ustalığı yaptığını ifade eden Adnan Canmergen ise " 15- 20 yıldır yaptığım kalaycılık mesleğinin ardından antikaya olan merakım nedeniyle bit pazarlarında nostaljik değeri olan antika eşyalar alıp satmaya başladım. Emekli olmamın ardından başladığım bu işi severek yapıyorum" diye konuştu.
BİT PAZARI ÜNİVERSİTELİLERİN HOBİ ALANI HALİNE GELDİ
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Kürşat Şener, şehirden şehire gezip satış yaptıklarını söyleyerek "Öğrenci olduğumuz şehirlerdeki bit pazarlarından aldığımız ürünleri veya evde işe yaramayan eşyaları çöpe atmak yerine 'bizim işimize yaramıyor bari başka insanlara faydalı olsun!' düşüncesiyle ve aynı zamanda halkın ekonomisine katkı sağlaması amacıyla bu işi severek yapıyoruz. Bit pazarı vatandaşlara olduğu kadar üniversite öğrencilerine de hitap ediyor. Örneğin; ben hiçbir yerde bulamayacağım Osmanlıca bir dergiyi bit pazarından cüzi bir miktara aldım ve hala okumaktayım" dedi.
İzmir Ege Üniversitesi Tıp Öğrencisi Hasan Sami Bircan " Bölümümle ilgili olan tıp kitaplarını başka yerlerde pahalı olması nedeniyle bit pazarından makul bir fiyata bulabiliyorum. Bir başka açıdan bit pazarının eğitimime katkı sağladığı söyleyebilirim. Oruçlu olmama rağmen buraya gelmekten keyif alıyorum" diye konuştu. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Herkesin Bit Pazarı Dediği Yer Onlar İçin Nur Pazarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?