Turizm ve Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Eğitim Semineri Projesi†Zonguldak'ta başladı.
Turizm ve Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından turizm bilincini oluşturmak amacıyla başlatılan "Eğitim Semineri Projesi" kapsamında Zonguldak Valiliği ve İL Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "Eğitim Semineri" Atatürk Kültür Merkezi (AKM) toplantı salonunda yapıldı. Seminere, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak'ta ki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. “Eğitim Semineriâ€nde kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine Turizm Mevzuatı ve Uygulama Örnekleri, kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, İletişim, Halkla İlişkiler, Etik, İmaş, Çevre Sağlığı ve Hijyen konularında bilgi verildi. “Eğitim Semineriâ€ne konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Eğitim Üyesi Dr. Elbeyi Pelit, Kültür Varlıklarını Koruma Müdürü Mustafa Sucu, Zonguldak İl Tarım Şube Müdürü Can Parim, Zonguldak İl Kültür Turizm Şube Müdürü Kürşat Coşkun katıldı. Zonguldak Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, turistlere güvenli ve hijyenik bir ortam sunulması gerektiğini belirtti. Sandıkçı, “Turizm 21. yüzyılda dünyada canlandı. Türkiye'ye de olumlu yansıdı. Ama Turizm yönünden yüksek potansiyele sahibi olmamıza rağmen diğer ülkelere oranla turizm pastasından geniş bir pay alamıyoruz.. Turistlere güvenli ve hijyenik bir ortam sunmalıyız. Bu konuda da bütün insanlarımızı eğitmeliyiz. Biz gerekli tanıtımı Emit Fuarında'da yaptık. Küresel ısınmadan dolayı turizm gelecek yollarda Güneyden Kuzeye doğru akacak. Turizm hassas bir konu ve fedakarlık istiyor†dedi.
Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Eğitim Üyesi Dr. Elbeyi Pelit, Turizmde iletişim, halkla ilişkiler, etik ve imaj hakkında katılımcılara bilgi verdi. Pelit, “İletişim, yalnızca haber ve mesaj alışverişiyle sınırlı olmayıp her türlü düşüncenin ve enformasyonun paylaşımı olan iletişimin, gerek sosyal yönden gerekse örgütsel düzeyde bir çok işlevi vardır. İletişim bir toplumun-örgütün varlığının ve uzun vadede sürdürülebilirliğinin temelini oluşturan bir süreçtir. Bu süreç değişik uzmanlar-yazarlar tarafından çeşitli şekillerde modellense de ortak olarak, gönderici, mesaj, kanal, alıcı, geri besleme ve gürültüden oluşan döngüyü kapsamaktadır. Söz konusu bu süreç ise genel olarak, sözlü, sözsüz, yazılı ve empatik iletişim şeklinde olmaktadır. Bütün toplumsal ve kişisel ilişkilerde, yeterli bir düzeyde iletişime ihtiyaç vardır. İnsan ve insanın karşılaştığı, ilişki kurduğu her yerde, her durumda, toplumsal yaşamın oluşturulmasında, bir iletişim sorunu yaşanır. Halkla ilişkiler, çok genel olarak, bir kuruluşun ve kişinin çevresi ile olan ilişkilerini geliştirme ve düzenleme amacıyla yaptığı çalışmalardır. Her insanda önemli olma eğilimi vardır. İnsanların bu isteklerini yerine getirmekten kaçınmazsak, onların sempatilerini kolayca sağlarız. Böyle davranmakla bizim kaybedeceğimiz bir şey yoktur†dedi.
(ET-ET-Y) 30.04.2008 12:28 TSİ
Son Dakika › Yerel › Herkes Turist İçin Eğitildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?