Türkiye'nin bu yıl onur konuğu olarak davet edildiği, Güney Afrika'da düzenlenen 'Slow Festival'de Türkiye'yi Şanlıurfa Haliliye Belediyesi temsil etti.
Knysea Belediyesi tarafından davet edilen Haliliye Belediyesi 25- 27 Mart 2016 tarihlerinde festivalde yer alan tanıtım standı ile kültürler arası bir bağ kurdu, Şanlıurfa'nın damak tadını festivale konu olan Güney Afrika belediyeleri ile diğer ülke ve birliklerin konukları ile tanıştırdı. Kynsea kentinin kardeş kent teklifini sunduğu Haliliye Belediyesi, festival boyunca davetlilere sunduğu doküman ve ikramlarla festivalin en renkli konukları arasında yer aldı.
GÖBEKLİTEPE ANA BAŞLIK OLDU
Festivale Haliliye Belediyesi'ni temsilen katılan Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Şanlıurfa'nın geleneklerden yola çıkarak geleceği inşa eden belediyesi Haliliye'yi anlatmanın yanı sıra, Haliliye'nin sınırları içinde yer alan, önemi ilçe, il ve hatta ülke sınırlarını aşan Göbeklitepe gibi dünya mirası tarihi değerleri de, bir kez daha daha geniş ve uzak kitlelere tanıtmış oldu.
GÜNEY AFRİKA'DA GELENEKSEL URFA LEZZETLERİ TANITILDI
Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Göncü'ye festival boyunca, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ümran Mutlu Bilim ve Uluslararası Gastronomi Birliği Slowfood Şanlıurfa Temsilcisi Nihat Özdal da eşlik etti. Haliliye Belediyesi, 'Slow Festival' aracılığıyla Göbeklitepe ile birlikte 10 bin yıla dayanan mutfak kültürünü de Güney Afrika'nın mutfağı ile tanıştırmış oldu. Haliliye Belediyesi kendine ayrılan çadırda, yöresel yemeklerinden biri olan çiğ köfte, firik pilavı, Şanlıurfa fıstığı, fıstık sucuğu gibi örnek ikramlarda bulundu. Güney Afrikalı katılımcıların çokça ilgisini çeken ikramlar, festival boyunca renkli karelerin oluşmasına neden oldu.
İkili ilişkilerin geliştirilerek, diyaloğun arttırılmasının kararlaştırıldığı 3 gün süren tarihi buluşma Haliliye Belediyesi'nin ilçe sınırları dışındaki tanıtım ataklarından biri olarak görülüyor. Haliliye Belediyesi daha önce de Türkiye'nin metropol kentleri olan İstanbul ve Ankara'da Göbeklitepe'nin tanıtımı adına kampanyalar başlatmış, uluslararası ve ulusal sergi, konferans ve temsillere katılmış; Türkiye'nin bir çok yerinden akademisyen, sanatçı ve sporcuyu bu tanıtımlar kapsamında kentte ağırlamış ve çeşitli organizasyonları aracılığı ile kenti tanıtmıştı.
SLOW FESTİVAL NEDEN ÖNEMLİ?
Güney Afrika'nın Sedgefield Kenti'nde düzenlenen 'Slow Festival', kentlerin kendi kimliklerini koruyarak, globalleşme sonucu ortaya çıkan etkilere karşı dayanıklı hale gelmesi; özgünlüklerinin, yerel tat ve dokularının, kimliklerinin, geleneklerinin korunmasını amaçlıyor. Slow Festival bu anlamada katılımda bulunan tüm kentlerin kendi geleneklerini, yöresel kıyafet ve yemek kültürlerini paylaştıkları, farklılıkların bir arada yaşatılarak tanıtıldığı bir organizasyon olarak biliniyor. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Haliliye Belediyesi Sınırlar Ötesinde Türkiye'yi Temsil Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?